Forelskelse og venskab

Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 13 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #11539
  Matrix
  Deltager

  Hej herinde

  Jeg er en mand på 49 år, der er kommet i klemme imellem venskab og forelskelse i samme person. Det hele begyndte i 2011, hvor jeg efter en skilsmisse 4 mdr senere møder en kvinde på min egen alder. Vi begyndte at komme sammen og det var nok det man kunne stormfuldt. Vi var så forskellige på mange ting, men det var en stor udvikling for os begge.

  Til trods for dette, så endte jeg forholdet i juli 2013, efter en periode hvor det bare slet ikke kørte. Jeg har og havde nok ikke rigtigt fået afsluttet min tidligere ægteskab rent psykisk, inden jeg påbegyndte et nyt forhold.

  Det sker dog det, at efter endt forhold, går der 6 uger, hvorefter vi hun kontakter mig igen. Fra den dag af, er vores venskab udviklet sig ufatteligt meget og vi ved ALT om hinanden, støtter hinanden, kort sagt alt der gør, at vi har et meget dybt venskab.

  Til trods for dette, så er der jo slanger i paradis. Hun har et sommerhus på Ærø og spurgte om jeg ville med der over. Det ville jeg gerne. På øen spørger hun mig så, hvordan vi mon ville tage det, hvis og når en af os fandt en kæreste. Jeg sagde så at hvis jeg en gang mødte en, blev hun nødt til at acceptere mit venskab.

  Det blev hun glad for at høre. Her begynder, i mit hoved, tilliden at knække.

  Der går så 4 uger og jeg er i hendes forretning. Da kommer der en mand ind, og jeg får en underlig fornemmelse af, at det er hendes nye kæreste. Først blev jeg glad og syntes det var godt hun havde fundet en. Hun siger dog at hun ikke er helt sikker på om han er noget for hende. Hun fortæller dog, at de har været sammen siden april on an off. Han har ikke helt afsluttet sit forhold til en tidligere kæreste med et barn involveret siger hun.

  Nå, men det der nu sker er, at jeg bliver “vækket” af min søvn, om man så må sige.

  Det sker det, at vi går til byfest og hvor vi kommer ind på ham, og hvor min gode veninde siger, “Jamen han er jo ikke som dig” vel vidende at vi jo er meget glade for hinanden. Det sker dog det at jeg bliver ramt af denne forelskelse af hende og der begynder det yderligere at gå af sporet med venskabet. Jeg skriver til hende at jeg ikke vil have med hende at gøre, at hu har misbrugt min tillid, da hun ikke havde fortalt min om at der var en kærestepotentiale undervejs, når nu hun stille dette spørgsmål på Ærø, angående det hvis vi finder en kæreste én af os og hun bliver ked af det. Hun mener dog ikke at have svigtet.

  Bliver ked af det og jeg for ryddet op i mit hjem af de ting jeg har fået af hende og smider det ud. Noget af det får hun retur. Hun bliver selvfølgelig ked af det og forstår det ikke.

  Jeg er ramt af jalousien og er forelsket i min gamle kæreste som nu er i et nyt forhold. Jeg havde sgu ikke lige set det komme at jeg reagerede så voldsomt.

  Til trods for dette skriver vi til hinanden og jeg får min ting tilbage fra hende, fordi som hun siger, de er lavet fra hendes hjerte til mig. Hun får også et spisegavekort retur bl.a, som jeg har fået af hende, som jeg siger at det kan de to bruge. Hun skriver retur at det bliver ikke brugt på hendes kæreste.

  Forleden dag tog pokker i mig igen og jeg skrev til hende at jeg aldrig villet have med hende at gøre igen, og da jeg havde skrevet det, sendte jeg hende igen en sms at jeg havde sendt mail til hende, hvorpå hun skriver at bare jeg ikke igen har sendt en mail der gør hende ked af det. Det havde jeg jo. I går mødtes vi i hendes forretning hvor tingene røg op i et felt, da der er store følelser på spil. Jeg bliver smidt ud af hendes forretning. Det var ikke rart. To mennesker der for 3 uger siden var de bedste venner, var nu nærmest rødglødende over for hinanden.

  Jeg gik en laaaang tur og tænkte over tingene og blev enig med mig selv om, at dette var noget skidt og at det hele var røget af sporet på grund af mig. Jeg satte mig ned og skrev en mail til hende og fortalte hende hvordan jeg havde det og hvor meget hun har betydet for mit liv. Jeg har sendt en sms til hende at jeg har skrevet denne mail og hun vil se på den og hvis det er en undskyldning tager godtager hun den. Hu har altid en dør stående på klem til mig. Det er stort, men det åbner også op for noget med, hvordan venskab og nye skal takles. Vi er jo glade for hinanden.

  Kender i det med at vågne op i et venskab for senere at finde ud af at være forelsket i en når der pludselig kommer rører i vandet på en udfordrer udefra.

  Jeg ved ikke hvordan jeg lige skal takle dette. Trænger måske bare til noget input udefra.

  #11541
  sissi
  Deltager

  Det er jo ofte sådan, at det man har lige ved hånden, ser man først rigtigt, når det forsvinder:(

  I den mail du sendte her sidst, fortalte du da, at du elskede hende… og gør du det, eller er det fordi du gennemsyres af jalousi og vil have hende i din “fold”, altså hvis du nu ombestemte dig?

  Du droppede hende som kæreste, da venskab passede dig bedre, så selvfølgelig gik hun videre og fandt en kæreste.

  For mig at se, må du, hvis du ikke kan styre dit temperament, holde dig på afstand.
  Hvis du elsker hende, og hun elsker en anden, er det svært at bevare et sundt venskab på lige fod med det I havde tidligere, for ikke at sige umuligt.
  Hun fortjener ingen verbale overfald, ej heller vrede mail/sms om svigt og lign.

  Hvis du har fortalt nu om dine rigtige følelser, så har du gjort dit… resten er op til hende.

  #11542
  lillehjerte
  Deltager

  Det lyder som om du trænger til at holde en pause fra hende. Jeg tror ikke du har følt du har været færdig med hende. Men det lyder til at hun er begyndt at ville udforske lidt andre potentielle partnere. Selvom hun har været glad for dig har I jo ikke et fast forhold. Men har I været seksuelt intime som venner? For da kommer man til at blande tingene grundigt sammen, især hvis den ene pludselig finder en fast partner. Måske har du følt at den anden mand blev en erstatning af dig? det lyder til at hun ikke ser sådan på at han skal erstatte dig, men at hun holder fast i dig. Når jeg læser din reaktion tænker jeg at du nogle gange cutter ret hårdt af. Med hvilket formål? er det fordi du ikke kan rumme at hun har en kæreste, er det fordi du selv dybest set trænger til afstand? føler du dig svigtet? eller hvad er årsagen. Tænker du skal grave dybere ned i det. Jeg tænker under alle omstændigheder at noget i dig har haft brug for at trække dig lidt væk, men at det sker med så meget vrede at du kommer til at såre hende- og så blev I uvenner. Derfor tænker jeg det kan være en god ide for dig at holde dig lidt væk derfra en tid og tænke lidt over hvorfor du reagerede sådan og så måske lade tingene gå stille og roligt af sig selv.

  #11543
  sascha
  Deltager

  Jeg læser om en mand, der vi ha i pose og sæk og som vil sætte dagsordenen – my way or The High way. Du ligger som du selv har redt – helt og aldeles – og selv om det gør ondt, så tror jeg at du har rigtig godt af det.

  Jeg er sikker på, at hun har mange følelser for dig og at det har gjort rigtig ondt på hende i lang tid.

  Du må lade hende være, indtil du ved præcis hvad du ønsker af hende. Du kan ikke vælge og vrage. Det er enten/eller.

  Man kan ikke være bedste venner, når der er kæreste følelser i spil. Før eller siden kommer det til at gøre rigtig ondt for alvor.

  Vil du hende, må du fortælle hende, at jalousien æder dig op, og at du har indset at du elsker hende og vil dele dit liv med hende som kæreste. Så er det op til hende, om hun tør tro dig og om ham den anden endnu ikke er nået for dybt ind under huden på hende.
  Hvo intet vover, intet vinder – ned på knæ med dig – smiler

  #11546
  Matrix
  Deltager

  Hej

  Jeg er glad for jeres input, og jeg får virkelig noget at tænke over. Jeg har ikke set det fra den vinkel. Det I skriver giver god mening, dog ikke det hele. Det jeg gør nu er, at jeg skriver til hende og undskylde det postyr jeg har lavet. Det er ene og alene mig der har lavet den. Det er ikke godt med at hun bliver forelsket i en og jeg bliver det i hende. Det er noget rod. Diamanten har lægget lige for mine fødder uden at jeg har set den. Hun skal nyde den nye forelskelse og jeg trækker mig stille og roligt. Det giver god mening. Finder hun ud af at savne mig, ja, så tager jeg den derfra.
  Tak for jeres input. ;.)

  #11547
  sascha
  Deltager

  Det er jo bare endnu en pind til kisten, hvis du gør sådan!
  Hun var forelsket i dig – i har et forhold – DU gør det forbi fordi du har følelser i klemme et andet sted – hun vender tilbage efter 6 uger og accepterer venskab fordi hun ikke kan få dig helt.

  Nu har hun fundet en anden og du finder ud af, at du faktisk har de rigtige følelser for hende.

  Fortæller du hende ikke direkte, at hun kan få dig som kæreste, så fatter hun det ikke!

  Lad være at pak det ind i mere “udenomssnak” – sig/skriv det præcis som det er uden omsvøb – og så lader du hende være. Så er det op til hende.
  Fortæl os lige hvordan det går for dig – det er da både spændende og romantisk – lige efter bogen.

  #11634
  Matrix
  Deltager

  Hej igen

  Vender lige tilbage omkring overordnet emne. Siden jeg skrev til hende i sidste uge, fik jeg ikke noget svar. Jeg har overhovedet ikke kontaktet hende på nogen måde, hverken mail, sms, eller andet. Jeg har læst og som jeg kan læse her at nogen skriver, at det ikke er godt at gå fra venskab til at være kæreste. Det har jeg taget til mig.

  Jeg har kæmpet for at komme ud på den anden side, ved positiv tænkning, og kan mærke at det går den rigtige vej. Jeg har accepteret hun har en anden, selvom jeg selvfølgelig er ufattelig glad for hende, men jeg kan jo ikke tvinge hende til at være glad for mig.

  Nu sker det så det, at i går var jeg ude at gå en tur. Jeg går gennem gågaden og hvem står der og taler med en veninde. Det gør hun. Hun ser godt ud og jeg mærke denne følelse for hende. Da jeg går forbi hende, ignorerer jeg hende fuldstændig. Hun ser mig og siger hej, hvilket jeg ikke svarer på. Jeg er nødt til at være hård, og det er hårdt ikke at kunne svare igen.

  Dagen efter ville skæbnen at jeg var ved Super Brugsen i deres bagerafdeling og så mærker jeg en der prikker mig på skulderen og jeg vender mig om og kan se det er hende. Kan se at hun er mærket af det mellem hende og mig. Hun siger så, “Du kan godt sige hej når vi mødes”, hvortil jeg vender ryggen til hende og går min vej.

  Spørgsmålet er: Hvorfor kontakter hun mig, når hun har en kæreste? Hun burde da være ligeglad om jeg siger hej, eller ignorerer hende. Hun kunne da bare sige “Pyt” det er ikke mit problem han ikke vil sige hej.

  Kan se på facebook, og nej, jeg stakler ikke, men bare nysgerrig, at hun liker alt hvad hendes nye kæreste smider på. Jeg forstår det ikke. Hvad foregår der her?

  #11637
  Lulu
  Deltager

  Hej Matrix

  Med forbehold for at jeg selvfølgelig ikke ved, hvad du har skrevet til din (eks)veninde i din sidste mail, så synes jeg helt ærligt, at der går lidt drama queen i den.
  Især episoden i bagerafdelingen, hvor du vælger at ignorere hende og gå, når hun står over for dig og taler dig direkte op i ansigtet, virker ret teenageagtig på mig.

  Du spørger, hvorfor hun kontakter dig, når hun har en kæreste. Som jeg læser det, kontakter hun dig ikke som sådan, altså hun går jo ikke out of her way for at opsøge dig. I støder to gange ind i hinanden ved et tilfælde, og fordi I har været kærester og efterfølgende rigtig gode venner, vælger din (eks)veninde at hilse på dig. Det ser jeg intet underligt i – heller ikke selv om hun har en kæreste.

  Igen, jeg ved ikke, hvad du sidst har skrevet til hende. Men herinde har du givet udtryk for, at du ville sende hende en mail og undskylde for de gange, du har tabt sutten over for hende, at hun skulle nyde den nye forelskelse, og at du ville trække dig.

  Ja, det er super ærgerligt, at hun ikke har svaret på det brev, når nu du har taget det i øvrigt flotte skridt at undskylde. Men måske har hun skullet tygge lidt på en respons? Måske har hun ikke følt, at der var noget at sige, men bare gået ud fra, at I var ok i en sådan grad, at I i det mindste kunne være på talefod, hvis I ramlede ind i hinanden? Måske ville hun række en hånd ud og genoptage jeres venskab? Måske ville hun benytte chancen til at lukke den på en ordentlig måde? Mulighederne er mange.

  Jeg tænker, at du skal droppe det der FB i forhold til hende og prøve at få det hele lidt på afstand. Og så måske overveje, om den der med at handle lidt overilet og voldsomt er noget, du kan genkende fra andre områder af dit liv: )

  #11668
  Tintin
  Deltager

  @Matrix

  Jeg vil være meget ærlig.

  Du skylder hende verdens største undskyldning.

  Hun har ikke svigtet dig. Det er dig som har svigtet hende.

  I er ikke kærester. Du har ikke lukket “handlen”, men holdt hende hen.
  Hvad tror du kærlighed er? Det er ikke en konstant, men noget som man skal arbejde for. Du skal vinde hende hver dag. Hun skal vide have fuld tillid til du er hendes fremtid. Det kan jeg slet ikke læse ud af det du skriver.

  Ja I er fortrolige, venner og måske b-venner, men det er laaaaaaangt fra det samme som romantisk kærlighed.
  Blot fordi hun har hørt på din livshistorie og sovet med dig, så er det ikke det samme, som at der er en unik romantisk gnist. Det kan alene være venskab.

  Du har taget hende forgivet. Du har forvekslet venskab med romantisk kærlighed. Det er DIT problem

  Hvis hun elskede dig, men det løb ud i sandet, fordi du ikke slog til, så er det dit problem.

  Selv hvis du havde været verdens bedste første elsker, men hun ikke var forelsket i dig, så er.det.vel det.mest naturlige, at.hun har ret til at finde en anden, uden du løber rundet pigefornærmet.

  Uanset hvordan du vender.det, så er det dig som Som har behandlet hende forkert IMO.

  Du har sover i timer, og fralægger du dig et hvert ansvar. Det er barnligt IMO. Det vidner om et meget lille overskud.

  Jeg siger dette meget tydeligt, for så har du muligheden for at bjerge jeres venskab, og huske at slå til næste gang du møder en skøn kvinde!

  #11669
  Tintin
  Deltager

  PS! Jeg kan på ingen måde forstå, hvorfor man ikke kan gå fra venskab til kærester – og den anden vej! Det handler om at respektere hinande og fokusere på det positive.

Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 13 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.