Findes der flere "eneste ener"?

Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 14 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #19799
  Anette87
  Deltager

  Kære medmennesker

  Jeg har brug for råd, erfaringer eller bare jeres tanker om min situation. Måske har I selv oplevet noget lignende eller har nogen tæt på jer, som har.

  Jeg er en kvinde på 30 somre. For snart to år siden mistede jeg ‘min eneste ene’, mit livs kærlighed, ham jeg var sikker på, at jeg skulle have børn med og blive gammel med. Vi var sammen i 8 år. Jeg har brugt lang tid på at bearbejde og slikke mine sår – og på at rive mig løs fra en anden relation, hvor omdrejningspunktet var drama og sex. Den problemstilling har jeg skrevet om tidligere. Det har virkelig været hårdt. Nu begynder jeg at se fremad igen, og jeg har lyst til livet. Jeg har gode veninder, et godt arbejde, masser af interesser og lige om lidt rejser jeg en måned til Mellemamerika med en anden singleveninde. Jeg synes selv, at jeg på mange måder har et godt liv og at flere ting kører for mig. Mit problem er dog, at jeg føler, at jeg er begyndt at miste troen på at nogensinde møde kærligheden igen. Den der kærlighed, hvor det bare føles rigtigt i maven. Jeg var/er sikker på, at min ekskæreste var/er min “eneste ene”, og jeg er bange for, at jeg chancen for et lykkeligt kærlighedsliv nu er passeret. Vi passede virkelig godt sammen. Han gjorde mig på mange måder lykkelig. Han har dog en ny kæreste, og de venter barn sammen (suk!). Er det overhovedet muligt at møde den store og dybe kærlighed flere gange i livet? Jeg dater og møder mange søde og rare mænd. Den “er der der bare ikke helt”. Jeg kommer også til at sammenligne mændene med min ekskæreste, og det ved jeg godt, jeg skal lade vær med. Mine spørgsmål er:

  Har I lignende erfaringer? Tror I, det er muligt, at man kan finde en ny “eneste ene”?
  Fortæl fortæl fortæl..

  Kh. Anette

  #19800
  Tintin
  Deltager

  Du har helt ret. Der er meeeeeeget langt mellem ægte guld, meeeeeen der er mere end kun een eneste ene. Det findes ikke kun eet sødt og fantastisk menneske derude. Men kan du se dem?

  Jeg har selv stået i dine sko. Jeg mistede min sjæleven. En så unikt og tæt perfekt relation er ikke mulig at finde igen ….Men jo det er det.

  Jeg søger fortsat min nye sjæleven. Jeg ved hvad jeg ønsker. Jeg ønsker det samme sjæleforbindelse. Jeg ved nu, hvad jeg søger. I starten søgte jeg ubevidst efter samme karaktertræk, interesser, væremåde etc., men det var indtil jeg erkendte dette. Jeg erkendte, at jeg ikke skulle finde en klon – for hun findes ikke. Jeg indså, hvad jeg reelt søgte – og det var den tætte sjæleforbindelse. Min bedste “legekammerat” i livet!!! Men jeg erkendte, at hun kunne være både høj og lav, ung og gammel, blond og brunette, interessere sig for det samme eller noget helt andet, udadvendt eller mindre udadvendt, juist eller kunstner etc..

  Du skriver “Jeg kommer også til at sammenligne mændene med min ekskæreste, og det ved jeg godt, jeg skal lade vær med”.
  Før du kan møde mænd med et helt åben hjerte, som ikke sammenligner dem med din ex., så kommer du ikke videre.

  Min “pige” vil altid have en unik plads i mit hjerte og min erindring, men jeg fordi jeg ved, at der er andre fantsarstiske piger, så ved jeg også, at jeg igen kan finde guld. Men jeg skal vide hvad der er guld, og hvad jeg søger – og at det kan komme i forskellige former. Jeg er på dette forum, da det skærper for mig hvad jeg reelt søger. Som et eksempel kan jeg nævne, at der er visse karaktertræk som er en simpel forudsætning for mig. Træk som er nødvendig for at jeg man kan skabe den nødvendig tillid og nærhed, som jeg søger. Det er en forudsætning for min kærlighed, men det er ikke det jeg forelsker mig i, i den forstand, at det er det som adskiller hende for andre. Man kan således møde 2 piger med samme moral, men der mangler et eller andet med den ene. Personens personlighed, udstråling, kemi etc. er det jeg falder for.

  Når jeg møder et ny pige, så forsøger jeg, at forstå pigens moralske habitus, og hvad der driver hende – samtidig med, at jeg holder mit hjerte og sind åben for hendes personlige udstråling, kemi etc. Ender det ud med en sjæleforbindelse – så har jeg fundet guld igen.

  Jeg tror, at så længe du IKKE tror fuld og fast på, at du vil møde en fantastisk mand, så kommer du ikke til det, for du vil ikke kunne se ham. Du må accepterer, at mange mennesker er forskellige, og du må evne at se efter hvad gør dem hver især fantastiske.

  PS! Jeg har en barndomskammerat, hvis forældre blev skilt da han var en lille dreng. Siden har moderen ikke haft en kæreste. Hun har stort set ikke se andre mænd. Der var kun een mand i hendes liv. Nu er hun single og pensionist…… og tror mig, at min kammerats far var ikke guld imvho, så hun burde kunne have fundet en bedre mand.
  Tilsvarende har jeg en gammel kollega, som selv i pensionsalderen jagede alle pigerne. Fandt han guld var det genialt, men fandt han sølv, så var hen en oplevelse rigere 🙂 Jeg ved godt hvem af de to pensionister, som jeg føler har suget margen ud af livet.

  PPS! Du leder mine tanker hen på mange af de piger, som jeg har datet. Jeg har tit følet tit, at man bliver mødt med en checkliste (enten i forhold til en ex eller i forhold til deres forventninger til livet). Der er mange som dater uden et åbent sind og hjerte. Jeg fornemmer, at de holder igen. At de ikke giver sig hen. Fornemmer jeg dette, så er det jeg smutter. Jeg føler ikke, at jeg har en reel chance, hvis pigerne endnu ikke har givet slip på en ex eller er bange for at elske. Jeg er mig, Jeg er ikke som deres ex.

  #19803
  Anette87
  Deltager

  Hej Tintin

  Tak for dit gode og grundige svar, som satte en hel masse tanker igang. Du har ret i, at jeg længe har været uimodtagelig for at møde kærligheden. Forstået på den måde, at jeg både sammenligner men også stadig indimellem sørger over tabet af min ekskæreste. Det er ikke fordi, jeg ikke ved, at der findes andre søde og dejlige mænd derude. Og jeg kan også godt se dem. Der er fx startet en ret sød mand ude på mit arbejde, som jeg kigger lidt efter. Han har dog en kæreste, men jeg SER ham, og det er da er skridt i den rigtige retning, ikke? Dog har jeg stadig sat min ekskæreste op på en piedestal.

  Du har også ret i, at jeg måske har en lille tjekliste, som jeg virkelig skal arbejde med at lægge fra mig. Samtidig er min udfordring også, at jeg har en stor følelse af, at ‘alle de gode’ er taget her sidst i 29’erne og start 30’erne. Når jeg møder en mand, der måske kunne være et potentiale, er han optaget. Er det også din oplevelse, at ‘de gode’ tit er taget? Jeg ved selvfølgelig godt, at man ikke kan sætte det så skarpt op, og at man ikke kan dele singler og folk i forhold op i ‘gode’ og ‘ikke-gode’.
  Jeg er begyndt at date igen, og forsøger mig med er åbent hjerte. Møder herigennem også flere søde, men alligevel mangler der et eller andet. Jeg ved samtidig også godt, at det tager tid at bygge en dyb relation og samhørighed op.

  Åha. Hvordan giver jeg slip på alt det, der ikke blev?

  #19804
  chokoladefro
  Deltager

  Hej Anette,
  Jeg tror du stadig er i en form for sørgeproces… Det kan tage tid, hvis du ikke selv var parat til, at din x-kæreste og dig ikke mere skulle være sammen.
  Men det lyder også som om, at du er godt på vej, da du har fået dit humør tilbage.
  Du skal nok møde en ny dejlig fyr og jeg tror ikke på, at alle de gode er taget i din alder.

  Man kan ikke presse en forelskelse igennem… det er noget, der kommer, hvis der er sjov og kemi mellem 2 personer… Derfor tror jeg heller ikke at dating nødvendigvis er vejen frem… der forsøger man at presse en forelskelse frem og det kan godt blive lidt krampagtigt. Jeg har prøvet dating flere gange og har haft kærester den vej…. Men er aldrig blevet til stor kærlighed.. Men det virker for nogen.. Jeg tror det kommer igennem den kemi, der pludseligt opstår med et andet menneske. Der kan godt gå lidt tid i mellem.

  #19805
  Tintin
  Deltager

  @chokoladefro
  – Enig


  @Anette87

  Det er klart, at der er rift om “guldet”, hvorfor de typisk er taget. Når det er sagt, ja så synes jeg bestemt stadig, at der er muligheder. Men som tidligeren nævnt så skal man være opsøgende og om sig. Det gælder alt fra sportsklubben, vennekredsen, køen i supermarkedet til nattelivet. Det er derfor jeg har meget “hård/konsekvent i min udvælgelsesproces/søgen. De får min udelte opmærksomhed, men passer vi ikke sammen eller, er de ikke klar, så er jeg videre med det samme. Eksempelvis bruger jeg uhyr sjældent tid på en pige, som er gift eller er er i et forhold (det ligger mange år tilbage). Jeg vil f.eks. gerne have børn. Deler pigen ikke dette ønske ud over enhver tvivl, ja så er jeg væk. Ja der er en masse praktiske ting og moralske spørgsmål, som er dealbeakers for mig. Ligeledes skal jeg altså møde kemi, engagement og kærlighed. Er er en masse “problemer”, og er det hele “besværligt”, ja så er jeg også videre. Er man vild med hinanden, så er man ikke i tvivl, og så er der også en vej.

  Jeg tror blot, at du skal være åben og opsøgende uden at være desperat. Du skal ikke nøjes, men du skal også slippe det urealistiske (en klon)

  #19806
  Anette87
  Deltager

  Tak for jeres søde svar.
  Jeg er stadig i kontakt med min ekskæreste. Jeg har virkelig svært ved, at han ikke skal være i mit liv mere. Han er den, der kender mig aller bedst og kan lide mig for lige præcis, den jeg er. Selvom vi i de sidste par år ikke kunne finde ud af at være kærester-kærester og fysiske intime, havde vi masser af samhørighed og kærlighed mellem os. Han er det dejligste menneske, jeg har mødt, og han giver mig stadig en helt masse i form af venskab. Dog kan jeg indimellem og følelse dyb og voldsom smerte ved, at han venter barn med en anden. Vi var selv et sted, for vi forsøgte at få et barn sammen, da vi fik fra hinanden – fordi det gik op for mig, at der var platonisk forhold, vi levede i. Det føltes som at gå i seng med en bror. Det gør virkelig ondt.
  Burde jeg holde op med at have kontakt og drikke kaffe i ny og næ?

  #19807
  Tintin
  Deltager

  Hmmmm det ved jeg ikke rigtig. Personligt har jeg brug for et par år uden kontakt. Eller kan jeg ikke give slip. Et par år hvor jeg f.eks. fik et kæmpe sug i maven, når jeg så en pige bagfra, med samme frisyre. Jeg interesserede mig ikke for at date. Jeg vil ikke kunne ses umiddelbart bagefter. Sådan havde min ex det også. Det var meget svært. Omvendt synes jeg, at det er vigtigt, at man holder fast i fantastiske mennesker og venskaber. En ex. er jo ikke mindre fantastisk fordi man ikke er sammen. En ex skulle jo gerne være fantastisk, eftersom man jo faldt for personen, og så har man tilmed en historie og fortrolighed.
  Men hvis I er så gode venner, så urde han kunne forstå, når du forklarer ham, at du har brug for en timeout, for siden at genoptage venskabet. Jeg tror også, at du har brug for “ensomhed”, så du “motiveres” for at bygge en fortrolighed op med et andet menneske. Personligt har jeg også oplevet, at har jeg en b-ven (kan kun være b-venner med en pige, som jeg kan lide super meget, men ikke elsker), så er jeg ikke skarp på at være opsøgende og reelt åben overfor at finde et andet menneske. Derfor synes jeg, at du skal, at I skal tage et timeout, men at du også skal afstå fra at finde en trøstesut, men reelt gå efter nyt guld.

  Du er nu blevet en lektion klogere 🙂 …..på den hårde måde :((((. Personligt tror jeg, at det er altafgørende, at man seksuelt har lyst til hinanden. Forsvinder intimiteten, så ryger en af de stærkeste lime i et forhold. Flirten og kurtiseren er noget af det vigtigste i et forhold, og det er uhyrt vigtigt, at man ARBEJDER med dette også efter 10 år. Når jeg taler med mine venner, så er det måske en af de vigtigste bevæggrunde til utroskab og brud. Utrolig mange piger (og mænd) er ikke gode til dette. Mange piger bliver venner med deres kæreste. Pigerne futter rund i en joggingsæt eller en heldragt derhjemme. De bliver en mor for børnene, og indgår i et venskab og arbejdsfællesskab om børnene, med deres mænd. Deres fokus er på børnene. De glemmer, at gøre sig smukke for manden og score ham. Have os tid. Det prioriteres ikke i ugens stramme skema. Til fester er han ikke centrum. De små kærtegn og blikke forsvinder. De tager kæresten for givet. De går fra at have sex hver dag, til een gang om ugen, og til sidst er det kun et par gange om måneden. Mange piger kan ikke forstå dette. De tror, at mænd kun er sexfikserede, når de tit vil have sex. Well sex er faaaantastisk, så ja vi er sexdyr. Men vigtigst er intimiteten og gnisten, som sex skaber mellem to mennesker. Forsvinder det, så er der højest venskab og kærlighed tilbage.

  Jeg kender mange mænd, hvor konen aldrig har “tid” til sex. Deres forhold holdes kun sammen pga. af børnene, venskabet og måske økonomi. Mange af disse mænd besøger prostituerede eller har elskerinder.

  Jeg ved godt, at der også er mange mænd, som ikke konstant score kærsten. Men nu er du en pige, og min erfaring retter sig mod piger, så derfor dette ensidige fokus.

  Hvorfor hold I op med at have sex?

  Jeg talte med en ex den anden dag. Vi fik en god snak. Hun fortalte mig, at hun aldrig kysser med hendes nye ægtemand. Ingen forspil eller kys. Kun lige på og hård, og derefter videre i dagens gøremål. Jeg var lamslået. Jeg tænkte for mig selv, at jeg ikke giver dem mange chancer. Tjjja hvad ved jeg!!! Jeg håber, at der er tale om “horses for courses”. Men alt hvad jeg har hørt og set, fortæller mig, at det er en rød advarselslampe.

  #19809
  Anette87
  Deltager

  Min ekskæreste fortalte mig fra start, at han ikke er noget særligt fysisk menneske. Han fortalte, at han aldrig havde nusset og kysset så meget med nogen, som med mig – og det er ikke noget, vi nogensinde har gjort voldsomt meget i. Det ligger bare ikke til ham. Han bryder sig ikke om at gå hånd i hånd, at ligge sammen på sofaen og alt den slags. Dybe kys med tungen og den slags var kun noget vi gjorde i forbindelse med sex. Han havde det med at udtrykke kærlighed på andre måder. Gerne med ord, gennem tjenester, kærligt drilleri, ved at være 100 procent opbakkende og omsorgsfuld. Der var dyb samhørighed og kærlighed.
  Det der skete med tiden var, at det blev utroligt akavet at træde ind i det rum, der hedder sex, når vi aldrig var fysiske intime sammen. Til sidst mindede vores forhold om et bror-søsterforhold. Det var svært og akavet – faktisk virkede det helt forkert – at arbejde på, fordi vi allerede var så fjernt fra hinanden “fysisk”.

  Givet det mening?

  #19810
  Tintin
  Deltager

  Ja det giver mening 🙂

  Jeg føler, at man skal kunne talt om alt, når man er i et forhold. Jeg ved ikke, om det hjalp, at tale sammen om det. Jeg ved ikke, om fysisk kontakt er vigtig for dig?

  Ligeledes er det min opfattelse, at man skal klikke samen. Er man grundlæggende alt for forskellige, så kan der være meget svært at få et forhold til at fungere. Derfor søger jeg personligt en menneske, som passer med mig, på de områder, som er vigtig for mig.

  Jeg er pinlig bevidst om, at jeg er taler udfra min egen virkelighed og person. Så person er jeg åben, nysgerrig og udadvendt. Personlig vil intimitet og nærhed være en dealbreaker for mig. Jeg søger en sjæleven. Min bedste legekamerat i livet. Jeg er af den overbevisning, at handlinger og ord skaber, vedligeholder og udbygger intimitet, nærhed og kærlighed/gnister mellem 2 mennesker, hvorfor et fravær/minimum af dette, vil være meget svært for mig. Min erfaring i livet, med andre og mig selv, tilsiger mig også dette. Derfor vil jeg aldrig være i et forhold, som det du var i.

  Men som sagt, så er mennesker forskellige, hvorfor det fint kan virke for andre mennesker.

  Jeg ved ikke, om du kan bruge dette til noget. Dette er blot min egen meget subjektive opfattelse.

  #19814
  Anette87
  Deltager

  Det var ikke noget, der var naturligt for os at tale om. Både fysisk men også samtalemæssigt var det akavet at træde ind i det rum.
  Ja, fysisk intimitet er meget vigtigt for mig. Jeg troede i flere år, at det ikke betød noget og at jeg var aseksuel. Men så møder jeg en anden mand, som jeg bliver helt vild efter – ikke en jeg skulle være kærester med. Der handlede om hed sex, begær og at blive begæret, at han kunne få mig til at føle mig som kvinde, at blive holdt om og kysset dybt og inderligt og alt den slags. Det er da den meget stærke og voldsomme lyst til ham den anden, melder sig, at går fra min kæreste. Netop fordi jeg har fundet ud af, at fysisk intimitet er vigtigt for mig. Jeg vil holdes om, kysses, puttes med, begæres og alt det, som adskiller kærester fra venner.

Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 14 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.