Er det ok for en psykolog at blive bedste venner med en klient?

Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 55 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #1306
  miemusen
  Deltager

  Hejsa

  Jeg står nu i et kæmpe dilemma som er ved at ødelægge mit parforhold.

  Første “skænderi og krise” med kæresten starter for 2 mdr siden, hvor vi ellers stadig er ovenud lykkelige efter 6 fantastiske måneder. Hans gode venner, kollega og hans psykolog, inviterer os på middag. Jeg frabeder mig nogensinde at komme i samme rum som denne psykolog, da jeg ikke vil kunne skjule min foragt(mit ansigt er en åben bog).

  Historien:

  Min kæreste blev skilt efter 20 års samliv og søger hjælp. Første psykolog hjælper ikke, så min kæreste starter hos en anden.
  Efter et par gode sessioner viser det sig, at den nye kvindelig psykolog er gift med en mange årig kollega. De bliver dog enige om at fortsætte som behandler og klient, men så begynder et venskab mellem de 2 “familier” (kollegaen, psykologen, min kæreste/klient, hans store børn og deres jævnaldrende).

  Venskabet mellem behandler og klient strider SÅ meget imod min etik og moral, at jeg helt får knude i maven.

  Jeg mener, at psykologen som professionel burde have forklaret sin mand, at det ikke er ok at begynde at invitere kollegaen(min kæreste) hjem, mens han er hendes klient. Deres fælles venskab bliver bygget mere og mere op, mens min kæreste er klient i 1 1/2 – 2 år.

  Jeg ved godt, at jeg nogen gange har en højere moral end de fleste, men er jeg helt gal på den???

  Tillæg til historien er, at jeg har en indsider viden, at der er klager på nævnte psykolog. Nævnte har svært ved at være professionel, hvor hun indimellem træder for langt ud af sin behandler rollen og “lider” med sine klienter ect.

  Det er begyndt at fylde SÅ meget i mit indre, da min kæreste ikke helt kan se problemet på nuværende tidspunkt, da han havde den afsluttende session i jan/feb. Min kæreste kommer med alle mulige undskyldninger for venskabet, at det er hans kollega gennem 20 år, at de ikke ses så ofte, at de aldrig taler om behandlingen når de er privat sammen. Men han bekymre sig allerede om næste års studenterfest.

  Emnet lå så og “ulmede” i en gemt skuffe, indtil jeg tager den op igen for godt 2 uger siden, da der er andre ting som berør vores forhold.

  Jeg håber at du Martin som professionel behandler vil give dit besyv med på denne tråd.

  På forhånd tak til jer alle 🙂

  #1307
  miemusen
  Deltager

  Glemte lige…

  Bliver forvirret, da en god veninde gør mig det klart, at jeg skal tænker over, om jeg vil være med sådan en mand, som er så “svag” og har brug for dette venskab med sin behandler/psykolog.

  #1308
  Salamina
  Deltager

  Hej Miemusen

  Har psykologen generet dig personligt? (udover at du føler hendes etik er forkert)

  Hvorfor mener du, at psykologen burde have sagt til sin mand, at han ikke må omgås din kæreste? Havde det ikke været mere enkelt og reelt, at psykologen havde henvist din kæreste til en helt 3’die psykolog da det viste sig, at din kæreste er bedste kollega agtigt med hendes mand.

  Det kan undre mig, at du er så pas på hende den psykolog, jeg kan sådan set sagtens forstå, at du synes det er uprof. men det virker dog som en lidt voldsom vrede du har rettet imod hende, alene pga. hendes etik.

  #1309
  Salamina
  Deltager

  Okay, ved eftertanke, måske er plottet for dig, at din kæreste har gennemtygget sit tidligere 20-årige ægsteskab med denne psykolog, en psykolog, som nu er en del af også din venskabskreds, jeg kan godt set det… den er lidt til en side… det kan jeg faktisk godt se 🙂 Men uanset, så er skaden jo desværre sket, i den forstand, at de samtaler har fundet sted imellem din kæreste og den psykolog. Bum, bum, den er lidt svær, jo, det forstår jeg faktisk godt.

  #1314
  Rosmarin
  Deltager

  Jeg synes også at det er virkelig usmart og uprofessionelt at blande de ting sammen. Men når det er sagt, så synes jeg også, at du har en meget voldsom reaktion over det. Jeg kom til at tænke på, om du er jaloux på kvinden der? Bange for at din kæreste og hende overskrider nogle grænser? Det tror jeg da egentligt godt, at jeg kunne komme ud i der, fordi det er hele er så mudret, at man let kan blive helt utryg i det.
  Så vidt jeg kan forstå, så er behandlingen afsluttet først på året, så hvad trikker dig nu? Er det deres fortsatte venskab?

  #1318
  miemusen
  Deltager

  Hej

  Tak for jeres svar.

  Jeg har ikke mødt denne psykolog, da det er noget som jeg ikke har lyst til, da det strider SÅ meget imod min moral og etik.

  Nu har jeg som sagt en meget høj moral, og indenfor alle brancher bør man holde ting adskilt, så jeg har ikke respekt for mennesker der ikke er professionelle, hvis I forstår hvad jeg mener.

  Jeg føler at det er en udnyttelse af min kæreste, da han var meget svag på tidspunktet og havde mistet nogle venner efter skilsmissen. LANG historie.

  Har tidligere diskuteret samme problematik med en anden, hvor en venindes søster har et privat venskab med parterapeuten under behandlingen, hvilket jeg også der anså som forkasteligt.

  Der er jo som sådan ikke noget galt i, at min kæreste blir ven med kollegaen, men det er lidt påfaldende, at de nu “pludselig” efter 20 år begynder at ses privat fordi han møder ham ude i gangen.

  Hvor vidt det handler om jalouxi fra min side, det mener jeg umiddelbart ikke. Men de 2 vil altid have en anden “dynamik” fordi min kæreste har været klienten og hun behandleren.

  De skal siges, at der er ting som min kæreste ikke kunne fortælle psykologen, noget som jeg har fået ud af ham. Og det tolker jeg jo som om, at han ikke har følt sig 100 % tryg, og var for flov over at skulle fortælle til en god ven.

  Jeg ville ønske, at jeg kunne smide det fra mig. Men det er svært, da det er så meget min person og det jeg står for 🙁

  #1319
  Anonym
  Inaktiv

  Kære Miemusen

  Kan du forsøge at forklare nærmere, hvad du synes er så forkert ved, at en psykolog bliver ven med en kllient eller en tidligere klient?

  Hvad synes du fx er forskellen mellem, at en læge bliver ven med en patient og at en psykolog bliver det?

  Jeg mener jo, at venner kan man møde allevegne.

  God weekend, Charlene

  #1320
  Lillemy
  Deltager

  Jeg bliver usikker på, hvad striden mellem jer går ud på? Er det, at han vil have dig til at deltage i middage mv., hvor psykologen deltager og det vil du ikke? Eller er det, fordi du har anmodet ham om at droppe venskabet, hvilket han ikke vil?

  Hvis du kunne ønske frit, hvordan kunne du så godt tænke dig, at stridigheden blev løst? Ved at din kæreste dropper den private kontakt med kollegaen og psykologen? Eller..?

  #1321
  Kattemor
  Deltager

  Jeg syntes overhovedet ikke det er i orden.!
  Selvfølgelig ville jeg føle en form for jalousi, min mand har jo delt sine inderste tanker med kvinden og nu vil han også spise middag med hende – ikke i orden i min verden..

  #1327
  sissi
  Deltager

  Jeg tænker lidt, om du er bange for, at han deler ting vedrørende dig, med psykologen?

  At det er deri din usikkerhed ligger?

  Læg det fra dig, ellers tror jeg du ødelæger jeres forhold. En psykolog kan skelne, privat og professionelt.

  Jeg tror, det ligger hos dig – og ikke hos psykologen.

Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 55 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.