Ekskæreste

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #15621
  terkelsen
  Deltager

  Jeg har brug jeres hjælp og råd!
  Min ekskæreste slog op med mig for lidt over 1 måned siden, efter 2,5 års forhold. Han gjorde det forbi da han ikke længere elskede mig nok til at være min kæreste. Jeg blev selvfølgelig knust og ked af det fordi jeg elskede ham så meget. Han begyndte dog også at græde, fordi det var hårdt for ham at gøre det forbi, stadig havde lidt følelser i glemme for mig og også skulle til at vende sig til vi ikke længere ses og snakkede med hinanden hverdag. Han ønskede virkelig at vi kunne blive venner, når vi begge havde fået noget tid hver for sig – da han stadig holder af mig og ikke ønsker at miste mig fuldstændig i sit liv, da han synes jeg er en sød pige og godt kan lide at være i mit selskab.
  Jeg havde det på samme måde som ham, så efter nogle uger og jeg havde fået den tid til at komme over ham, begyndte vi at ses da jeg ikke længere var forelsket i ham da han har forandret sig en del siden vi gik fra hinanden. Men vi begyndte at ses – og snakke om forskellige ting vi havde lavet i tiden vi ikke har haft snakket. Han fortalte blandt andet, at han havde været sammen med en anden pige, hvilket ikke rørte mig overhovedet fordi jeg ikke er forelsket i ham længere.
  Det skal lige påpeges, at da jeg var kærester med ham – der tog jeg hans mødom – og jeg var hans aller første kæreste. Jeg havde en kæreste før ham (som jeg slog op med da han var mig utro) som jeg mistede min mødom til.

  Men der er den her pige, som jeg sagde til ham, at jeg ikke ønsker han er sammen med den aften han slog op med mig – eftersom han lærte hende at kende imens vi var kærester, de skrev og havde kontakt med hinanden hverdag og de hyggede sig flere aftener hvor de var stive hvilket gjorde mig lidt bekymret. Så var der så én aften (hvor vi var kærester) hvor vi hyggede og fik nogle bajere med vores fællesvenner hvor blandt andet den her pige, som han skrev så meget med dukket op. Det var min første aften jeg mødte hende. (Det skal lige siges, at pigen faktisk havde en kæreste på det her tidspunkt, men hun har været ham utro op til flere gange og blandt andet med en fra min (eks)kærestes arbejdsplads som han er venner med og som jeg har godt tilkendskab til). Hun følte jeg kiggede skævt på hende, så hun tog fat i min bedsteveninde for at snakke. Her sagde pigen til min bedsteveninde, at hun ikke kunne forstå hvorfor jeg hadet hende og at hun aldrig kunne finde på at være sammen med min kæreste for de var kun venner og det er det eneste de er. Så tog min bedsteveninde selvfølgelig fat i mig – og fortalte de ting hende pigen sagde, hvor efterfølgende pigen tager fat i mig. Her siger hun, at hun ikke håber på at jeg hader hende og at hun aldrig kunne finde på at være sammen med min kæreste seksuelt, også den dag vi ikke længere var kærester, kunne hun aldrig finde på det, da de virkelig kun er venner. Så sagde jeg til hende, at jeg selvfølgelig var lidt skeptisk eftersom hun havde kontakt til min kæreste hverdag – hvilket jeg undret mig over, men at jeg var glad for hun tog fat i mig – og jeg er glad for at de selvfølgelig var blevet så gode venner og jeg synes hun virkede som en sød pige. Efter den aften skrev min kæreste og pigen stadig ligeså meget som før, og det gik mig stadig lidt på, men jeg stolede på at min kæreste ikke kunne finde på at være mig utro. Men derfor havde jeg stadig et stort behov for at vide hvor han var og hvem han var sammen med, da jeg ikke stolede på hende pigen. Så jeg tror blandt andet, at grunden til at vi i dag er ekskærester er fordi jeg skræmte ham væk med min jalousi og bekymringer for hvergang han var sammen med hende pigen, når jeg hele tiden havde ingen grund til at være bekymret hvis jeg bare stolede på ham 100%. Jeg var meget jaloux anlagt – og det fortryder jeg i dag, at jeg var. Men det er der ikke noget at gøre ved nu.

  Men ihvertfald, for at komme tilbage som jeg skrev længere, så fortalte jeg ham, den aften han slog op – at jeg virkelig ikke vil have at han ikke er sammen med den her pige, for så synes jeg virkelig at han vil være klam overfor mig. Jeg ved godt, at jeg ikke kan bestemme over ham for vi er ikke kærester længere. Men jeg synes det er respektløs af ham, hvis han er sammen med pigen nu – når han altid har sagt til mig, at de kun er venner – og han aldrig kunne finde på at være sammen med hende og han lovede mig endda, at han ikke ville gøre det, den dag han slog op. Jeg har fortalt ham, at jeg cutter ham helt ud af mit liv, hvis han er sammen med hende, for så har han jo løjet overfor mig når han har haft sagt, at jeg betød noget for ham, han gerne vil være venner med mig – og han ikke vil miste mig fuldstændigt i sit liv, for hvis alt dette er sandt, så ville han ikke kunne finde på det, når han ved at han mister alt hos mig. Derudover har vi en del fællesvenner – og han er blandt andet rigtig gode venner med min bedsteveninde (som hende her pigen snakkede med den aften skrevet længere oppe) og hun vil jo ligeledes også blive sur på ham, hvis han er sammen med hende.

  Men så begyndte han at fortælle mig her i denne uge da vi var sammen, at den her pige, som han lærte at kende imens vi var kærester, begyndte at prøve på at kysse ham en dag, hvor de bare var sammen uden at drikke, hvor han afviste hende og sagde, at han lige er kommet ud af et forhold og ikke vil ind i et nyt igen i et stykke tid. Det vil han blandt andet fordi, at han har en massere ting som han ikke har prøvet, netop fordi han er dreng – så han vil gerne ud og feste uden at være tilknyttet til én person, hvilket også er en af grundene til vi ikke er kærester i dag. Derudover var der en anden episode, hvor de var i sommerhus en masse venner – hvor min ekskæreste lagde sig ind for at sove da han var blevet godt fuld hvor hende her pigen lagde sig ind ved siden af ham, tog hendes hånd ned i bukserne på ham – hvor han stoppede hende, da han kom til at tænke på mig, hvor han sagde han ikke kunne lave noget med hende. Jeg blev selvfølgelig glad for at høre, at han hygger sig med alle mulige andre piger end lige den her pige. For jeg er ligeglad med hvem han render rundt og hygger sig med – for det rør mig ikke. Men det rør mig, hvis han en dag hygger med den her pige, netop fordi de havde kontakt med hinanden hverdag da vi var kærester, og jeg havde hele tiden vidst, at hun godt kunne lide ham – hvilket jeg også sagde til min (eks)kæreste på det tidspunkt.

  Min ekskæreste og jeg var så sammen i går – hvor han sagde han ikke længere kunne love mig noget. Han siger stadig, han ikke kunne finde på at være sammen med hende, men han ikke længere kan love mig det. Han har svært ved at se hvorfor han ikke skulle gøre det da vi ikke længere er kærester. Jeg er ikke forelsket i ham længere, men jeg elsker ham på vennebasis – og han betyder stadig alt for mig. Jeg har da tænkt tanken, om vi finder sammen igen måske på et tidspunkt, hvis jeg bliver forelsket i ham igen (han har forandret sig meget – så det er jo ikke den samme person, jeg forelskede mig i for 2,5 år siden). Men jeg har ingen forhåbninger om at vi finder sammen igen. Men jeg ønsker for alt i verden at vi fortsætter vores venskab, da det fungerer helt fint – men hvilket det ikke vil, hvis han er sammen med pigen.

  Så hvad skal jeg gøre, for at vi bibeholder vores venskab som det er?
  og kan I godt forstå min hensigt i forhold til at jeg ikke ønsker han er sammen med denne pige?

  #15622
  Sidsel
  Deltager

  Du spørger, hvad du skal gøre for at bibeholde jeres venskab? I skal netop blot være venner.

  Om vi kan forstå, at du ikke ønsker, at han er sammen med denne pige? Nej, det har du ingen ret til at bestemme. Han er et frit menneske, som du ingen ejendomsret har over. Kan du ikke acceptere det, må du afslutte forbindelsen.

  Når det er skrevet, er dit indlæg meget langt og lidt uklart. Jeg gætter på, at du er meget ung, har et andet modersmål og muligvis kommer fra en anden kultur. Jeg kan tage fejl.

  Fint nok, men du kan altså ikke på den ene side være venner – venner går ikke i seng med hinanden og kysser – og samtidig bestemme, om en ekskæreste må have en ny kæreste eller for den sags skyld 10 i rap.

  Det er det, du skal gøre op med dig selv. Vil du have ham som ven, så bland dig ikke i hans kærlighedsliv. Kan du ikke lade være med det, fordi det gør ondt, så drop forbindelsen. Sådan er livet og du vil aldrig nogensinde kunne eje/bestemme over et andet menneske.

  Hvis du ikke forstår dette indlæg, så prøv at skrive et nyt, kort og konkret. Hvad drejer det sig om og hvad vil du?

  #15623
  lillehjerte
  Deltager

  uanset hvor meget han lover dig kan han jo sagtens gøre som det passer ham alligevel, for I er ikke i et kæresteforhold. Men jeg kan godt forstå at du er såret og bitter over hende. Men har du tænkt over at det ikke er sikkert at han har fortalt dig sandheden? Jeg tænker det måske er på tide at du også begynder at have lidt fokus på dit eget kærlighedsliv. Du er meget ovre i ham og det tror jeg bare i virkeligheden er sværest for dig. For han kan jo egentlig være ligeglad og fyre en hvid løgn af. Ikke fordi jeg synes det er fair, men det er jo sådan det er nogle gange.

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.