Dating: hvilke ønsker og værdier skal afklares?

Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 17 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #19069
  Gniske
  Deltager

  Jeg har erkendt, at jeg nok er for dårlig til at få afklaret tidligt i et dating-forløb, om ønsker og værdier stemmer tilstrækkeligt overens. Har været alt for bange for at “stille for mange krav” og “skræmme manden væk”.

  Næste gang vil jeg gøre det bedre.

  Vil I hjælpe mig med at udpege nogle punkter, det er bedst at få snakket om og afklaret forholdsvis tidligt? (det er selvfølgelig individuelt, men alligevel).

  Mine egne bud:

  Mhp. dating-fasen:

  – er der monogami?

  – hvor tit ses?

  – behov for kommunikation mellem møderne?

  – er tætte (og tidskrævende) venskaber med det modsatte køn OK?

  Mhp. længere sigt:

  – flytte sammen? og hvilken tidsramme?

  – hjemmemenneske eller mange tidskrævende aktiviteter uden for hjemmet?

  – børn? Få flere? Sammenbragt familie?

  – andre vigtige planer (uddannelse/job/geografisk placering)

  Hvad er Jeres bud? Hvor kan man ellers gå helt skævt af hinanden fra starten?

  #19071
  FrøkenG
  Deltager

  Gniske:
  Jeg kender ovenstående udfordringer og vil bare sige at selvom man melder klart ud fra starten er der slet ikke nogen garantier…
  her tænker jeg også, på hvad der er passende at melde ud fra start … ?
  Og hvordan gør man det bedst uden at det virker firkantet og krævende…?
  Hmm tror faktisk efterhånden, at hvis manden er virkelig glad for dig betyder dine holdepunkter/værdier også noget for ham og han vil have en forståelse for dit behov…også tænker jeg at man må mødes et sted hvor begge kan have det godt i forholdet og bliver “opfyldt”

  Jeg har selv nogenlunde lignende tanker for opstart af et evt. Forhold
  Forsøger at tage det lidt som det kommer….

  #19073
  Tintin
  Deltager

  Ja det er et godt spørgsmål!

  For mig er det meget forskelligt. Ikke 2 møde er ens.

  Jeg søger ultimativt en pige:
  1). Hvor der er en fysisk gnist mellem os
  2). Hvor der med tiden opstår en dybt og meningsfuld menneskelig relation. Hun skal være min bedste sparringspartner og legekammerat. Hun skal udfordrer og altid støtte mig.

  For mig skal der gerne være noget som drager mig. Typisk noget fysisk. Men ved folk jeg kender, kan det også være en personlighed. Om alting er så vinder personligheden, som den primære dragende kraft i takt med at vi lærer hinanden at kende.

  Men det er jo forskelligt fra person til person. Nogle af min kammerater går meget mere på det ydre, og har reelt ikke et ønske om at lære pigen at kende som jeg, eller at opnå det ping-pong, som jeg. Så mit råd gælder vel fyre som mig.

  MAO når jeg møder en pige, så bruger jeg min tid på at skabt kemi (kurtisere) og at lære pigen at kende.

  Spørgsmål som hvornår man flytter sammen har aldrig været et emne for mig. Er man glade for hinanden, så vil man jo gerne bruge tid sammen. Der kan være praktiske ting i forbindelse med at flytte sammen, men jeg fokuserer på, om vi bruger tid sammen. Normal vil man jo sove sammen det meste af tiden, selvom man måtte have 2 boliger. På samme måde spiller kommunikationen før og efter ikke det store problem for mig. Kan man ikke få nok af hinanden, ja så giver det sig selv.
  Meeen føler jeg, at pigen ikke kommunikerer nok, eller at hun mangler tid til mig, ja så spørger jeg måske pigen, MEEEEEN for det meste så lukker jeg bare ned for det. Enten er hun reelt ikke glad nok for mig, eller også er vi for forskellige. Jeg har f.eks. datet piger, som helst vil sove alene de fleste aftner. Det er jo helt fair, men jeg kunne aldrig bo med en pige, hvor vi har separate soveværelser. Så det er en dealbreaker for mig. På same måde kan jeg godt lige at kysse, nusse, holde om etc. Det er ikke alle piger som er vild med det. Men det er et must for mig. Omvendt har jeg bestemt også brug for en selvstændig pige, som har egne interesser, og som jeg ikke skal sidde knæene af 24-7. …… og mange mange andre ting som f.eks. hvor meget tid man bruger i hjemmet og udenfor (hvis det er vigtigt). Man kan ikke få det hele, men det er jo alt sammen noget man helt naturligt finder ud af i takt med, at man lærer hinanden at kende.
  Det er normalt ikke noget det kræver den store alvorlig samtale. Ønsket om børn er noget jeg spørger til ret hurtig i forholdet. Jeg ønsker børn, og det skal gerne være meget snart pga. min alder. Det tjener ikke noget formål for mig, at date en pige, hvis hun ikke ønsker børn eller er uklaret.

  Job, uddannelse, geografisk placering interesserer mig ikke. Jeg fokuserer på kemien. Jeg flytter gerne efter guldet. Jooo uddannelse og job kan have betydning for ping-pongen, men igen det behøver det ikke, så jeg interesserer mig langt mere for pigens person.

  Har hun empati. Er hun gavmild? Vil hun bestemme over mig? Skal hun altid have ret? Er hun eventyrlysten? Har hun et lyst sind? Hvilke interesser har hun? ………………… Listen er lang. Essensen er enkelt. Er der tale om et godt menneske, som jeg har lyst til at bruge en meget stor del af mit liv med!!!

  Mht. monogami. Tjaaa jeg føler ikke det store behov for at tage snakken. Det burde sige sig selv. Normalt vil det hurtigt være klart (i takt med at man lærer hinanden at kende) hvad pige mener. Viser det sig, at hun ikke er monogam, ja så er jeg smuttet.
  Jeg fokuserer på hvordan hun gebærder sig bland andre mænd! Jeg håber, at jeg har en dejlig pige, så må man jo forvente, at mænd viser interesse, så hun skal være god til at afvise dem og vise mig, at hun er min. Jeg gider ikke at skulle være usikker på, hvad hun laver når hun er til en fest. Men igen, hvis man har den nærhed jeg søger, så er det ikke min erfaring, at den kæresten søger noget andet …… måske ved en 10 års eller 20 års krise, men det har jeg ikke prøvet. Jeg antager, at alle lange forhold har kriser.

  Jeg bemærker hvorledes pigen er trensperent omkring disse ting, og evner at undgå problemer. Hvis hun skal noget med en ex, så forventer jeg, at hun er meget opmærksom på, at jeg på ingen måde føler, at de skjuler noget. Hvis hun således overnatter, så forventer jeg bestemt ikke, at de sover i samme seng, og jeg forventer, at måske kort fortæller, hvordan aften gik. Normalt vil man jo også lige riges ved og sig godnat. Kort fortalt, så forvente jeg, at min kæreste er meget opmærksom på, at der ikke opstår antydningen af tvivl. Ganske som jeg er. Man kan kalde det empati eller at være moden.

  Men du har ret. Der er naturligvis grænseflader. Må man kysse andre? Må man flirte? Etc. Grundlæggende kender man jo hinanden godt nok, til at hvide hvad den anden vil have det godt med. Så min tommelfingerregel er den, at man ikke laver noget, som man ikke kan fortælle sin partner om.

  Hvordan finde man ud af, hvad partnerens grænse går? Man kan spørge ind til hvad hvor kærestens grænser går? Man kan spørge til drømme! Hvad et godt liv/forhold indeholder …. Det kan man jo fint tage når det føles naturligt. Ingen grund til at blæse det stort op.

  Jeg synes af folks normer og værdier skinner igennem ret hurtigt, men der er naturligvis ingen garantier, og mennesker er alle ufejlbarlige. Men folks motiver, vilje og forhistorie siger meget.

  Jeg tror egentlig der fleste siger nogenlunde det samme. Jeg vil lytte til hvad omgangskredsen siger. Er det en pige, som normalt har lange forhold eller mange og korte – men her vil dømme, da folk kan ændre sig, men det vil indgå i et samlet billede?

  Opsummerende så spørger jeg ind til ønsket om børn ret hurtigt. Jeg bruger ikke tid på piger, som kun drager mig 60 pct. Hvis man er glade for hinanden, og derfor bruger max tid sammen, ja så finder jeg meget hurtigt ud af de andre ting. Jeg tror det vigtigst er, at kende sine egne grænser og respektere dem, og derfor handle på dem. Der er ikke behov for et forhør, men blot 2-4 tætte måneder.

  #19074
  Gniske
  Deltager

  Tak for spændende svar (som altid).

  Tintin: du er langt mere avanceret i din tænkning end de fleste mænd.

  Gennemsnitsmanden har slet ikke dit reflektions-niveau.

  Jeg er derfor også bange for, der med mange mænd IKKE i løbet af datingen sker den store afklaring af, om ønsker og værdier kan stemme overens – med mindre kvinden tager ansvar for det.

  Men vi skal selvfølgelig undgå et krydsforhør.

  PS: synes personligt 2-4 måneder er alt for lang tid til at få afklaret om basale ønsker kan stemme overens, men jeg er også midaldrende og i panikalderen (timeglasset rinder).

  #19075
  Laerke
  Deltager

  Gniske: Tænker du skal til at være benhård i din dating. Du skal først og fremmest have sorteret alle dem der ikke vil noget rigtigt fra. Måske bogen Attatched kan hjælpe dig til at blive bedre til at gennemskue de mænd og få stillet de rigtige spørgsmål så du lynhurtigt kan gennemskue om det er en der ikke kan binde sig. Den er på engelsk og kan bl a købes som ebog. Du kan lave en kærlighedsvision og du kan prøve at lave en lille øvelse hvor du forestiller dig hvordan det mærkes i kroppen, når du møder en dejlig mand.

  #19077
  Gniske
  Deltager

  Ja, næste gang jeg skal på dating bliver det en (endnu) mere styret proces, og jeg vil blive hårdere og hurtigere til at “gøre kort proces” ved tvivl om seriøsiteten – eller ved mænd, der virker til i for høj grad at mangle selvindsigt, refleksion og prioriteringsevne til at basale ønsker kan afklares rimeligt hurtigt. Men lige pt. er jeg stadig i min gamle dating-relation, hvor jeg prøver at gøre noget af det “med tilbagevirkende kraft”. Og det er ikke let, hvis det ikke rigtigt ligger til manden at tænke på den måde – hvad enten det skyldes manglende evner, tvivl om følelser, eller en kombination.

  #19078
  jydinden
  Deltager

  Jeg blev single for et år siden og skal til at bevæge mig udad igen og får en deja vu’ ved at læse indlæggene fra tidligere i mit liv . Pyhhh jeg bliver sgu helt ært ved tanken og minderne. Nå men min erfaring er at selvom man sætter sig ned og laver lister, stiller krav, sætter grænser etc etc – så giver livene os nogle drejninger vi ikke så komme. For mange år siden var min præference høje mørke begavede mænd gerne kreative og intellektuelle – det troede jeg ihvertfald. Men mine to store kærligheder har for begge vedkommende været store tykke håndværker mænd med skæg – se så ?…. og alle mine tanker, forbehold ideer røg i skraldespanden og jeg kastede mig ind i forholdet og lagnerne – Uhh og hvilke lagner. Måske skal vi bare være og lade livet komme til os det skal nok finde vej.

  #19079
  Tintin
  Deltager

  @Gniske

  Jeg synes ikke, at jeg er noget specielt. Der er klar mennesker som er mere afklarede, og mennesker, som er mindre afklarede.

  Min pointe er blot den, at DU og DU alene er ansvarlig for, hvem du bruger din tid på. At 80pct. af befolkningen ikke er potentielle emner, betyder blot, at 80pct. skal frasorteres. Det skal DU gøre benhårdt.

  Personligt er det lang mellem “guldet” (hvad der er guld for en person behøver ikke at være guld for en anden) når jeg dater piger. Jeg bruger ikke min følelser og tid på at bebrejde dem, at de er som de er. Jeg bebrejder mig selv, når jeg ikke varmere tror mig mig selv.

  Det er derfor jeg er herinde. Det gør mig mere skar i IRL. F.eks. kan jeg være for forstående. Jeg kan i den forbindelse forstå hvis personen ikke har tid, eller har en masse uafklaret. I en sådan grad, at jeg nogle gang helt glemmer hvor nemt det er når man rammer jackpot.

  PS! mht. til panikalderen. Min søster er 44 år gammel. Hun har mødt en supersød fyr, som flyttede ind hos hende for 6 måneder siden, efter at have kendt hinanden i 2 måneder. Det var rent jackpot. Derfor fører det helt fantastiske. Manden er kommet ud af et langt ægteskab med voksne børn. Meeeeeen han er 100pct. afklaret. Min søster har datet mange de sidste 10 år, og imo brugt alt for lang tid en del af dem. Nogle var uvederhæftig. Nogle var uafklaret. Andre var der blot ikke nok følelser for, man de blev sammen, fordi det trods alt var dejligt. Hun kunnehave haft det som hun har de nu meget tidligere og meget længere, hvis hun havde været skarp.

  Nej – mit credo som jeg har lyst til at råbe ud over alle byens tage er, at den der intet våger, intet vinder. Man skal turde kærligheden, og man skal turde afslutte alt leverpostejen. Jeg er ikek tilfreds med ok – jeg vil have guldet. Det skal du også gå efter. En pizza tager den tid en pizza tager at lave. Panikalder eller ingen panikalder, ændrer ikke herved, men du kan derimod få en masse trælse pizzer. Det er livet for kort til. Du lever kun en gang. Jeg vil se tilbage til øjeblikke med den store kærlighed.

  #19081
  Laerke
  Deltager

  Gniske: Hvis du allerede ved at ham du dater ikke er noget for dig, hvorfor fortsætter du så relationen? Som jeg læser det du skriver sender han mixede signaler mv. Jeg tænker om du ikke vil have et forhold til en mand der er forudsigelig og hvor der er intimitet, tryghed og stabilitet. Du kan jo ikke vride armen om på manden og få ham til at blive noget han ikke er.

  #19083
  Gniske
  Deltager

  Laerke: det er så også slut nu – jeg er gået.

  Der kom igen en spontan værdi- og krisesnak, hvor intet havde ændret sig (viste det sig).

  Jeg skal så være ærlig og sige, at det sluttede kun fordi, at HVIS jeg var blevet efter den snak, havde det svaret til at tage mit eget selvværd og trampe på det foran ham, og så tørre røv i det, og til sidst skylle det ud i toilettet.

  Og så lavt vil jeg trods alt ikke gå.

  Ja, det var de forbandede mixede signaler, der holdt mig i det. Han gjorde jo store anstrengelser for at holde på mig som bolleveninde og GFE (girl friend experience).

  Har nu konstant kvalme, og blodet er frosset til is i mine årer.

  Er tilbage på netdating (op på hesten igen – the show must go on).

Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 17 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.