brug for lidt råd

 • Dette emne har 7 svar og 3 stemmer, og blev senest opdateret for 5 år siden af Laerke.
Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #18911
  Soulicious
  Deltager

  godaws….

  jeg er den heldige situation at jeg har lært en ret spændende mand at kende.

  Jeg har indtil nu udelukkende haft bekendtskaber med mænd som har handlet om sex.

  Men nu har jeg lidt mere overskud og dermed lysten til at prøve at udvide til at der kommer lidt følelser med i det.

  Jeg har set en mand som arbejder 50/50 i DK og de perioder han er på landjord har han sine børn i det omfang de har lyst dvs det meste af den tid han er hjemme.

  Det er derfor lidt svært at ses, – men vi har den seneste måned hvor han har været hjemme haft mødtes 5-6 gange hvor vi både har været ude i byen men også hjemme og jeg har overnattet hos ham to gange.

  Jeg tror dog at vi begge er noget tilbageholdende både fordi det er selvfølgelig meget “nyt” bekendtskab men sikkert også fordi han arbejder som han gør.

  Jeg er jo også helt ny ud i at det handler om andet end sex…. og jeg ved derfor slet ikke hvordan jeg gebærder mig.

  Han spørger mig meget til råds om børnene og også ift. at han overvejer at sælge bolig fordi den simpelthen er for lille til at han med to børn kan være der på sigt. Men han ringer også og spørger hvad jeg synes ift til at han er blevet tilbudt et andet job hvor han vil være væk hjemmefra længere perioder end han er nu og hvad jeg synes han skal gøre fordi han er usikker.

  Hvad tænker i om ovenstående og hans behov for mit råd og svar ift job osv ? er det fordi jeg skal svare bliv hjemme eller er det mon fordi han mangler en udmelding fra mig ift mig og ham eller hvad tænker i ?

  jeg synes det er nogle ret komplekse og private ting han spørger mig til råds om også ift at vi ikke har kendt hinanden mere end ca 6 uger.

  pft jeres bud 🙂

  #18912
  Gniske
  Deltager

  Tillykke, hvor er du heldig. Jeg vil i hvert fald gerne bytte date!

  Du har fundet en åben og kommunikerende mand, der værdsætter din mening og søger dine råd.

  Noget af det går måske på usikkerhed ift. hvad der er bedst for børnene (og at han vil have en kvindevinkel på det), men du virker da også til at være med i overvejelserne på en fin måde.

  Tror han spørger, fordi han reelt vil høre, hvordan du ville have det med det, så han kan tage det med i overvejelserne. Han fisker ikke efter en status på dig/ham, eller at du siger “bliv hjemme”. Jeg tror han regner med, I er i et forhold af betydning allerede – med potentiale for fremtiden.

  #18913
  Laerke
  Deltager

  Har i talt om hvad i hver især ønsker/drømmer om ift. parforhold mv?
  Kan du leve med en der er væk 50 % af tiden og derudover har børn?
  Du kan måske sige “… altså hvis det fordi, du ønsker vi to skal lære hinanden nærmere at kende, synes jeg ikke, at du skal tage nyt job m flere arb.timer.” med et glimt i øjet. (Hvis det er det du foretrækker)
  (-:
  Det med huset kommer vel an på hvad du selv tænker – på sigt bo sammen – eller parforhold men bo hver for sig. Finde noget fælles hvis det bliver aktuelt (så er det lidt ufedt at han når at købe/finde noget inden). Men ja, store spørgsmål….

  #18917
  Soulicious
  Deltager

  🙂

  Gniske: tak – ja jeg føler mig faktisk også heldig, for det er skønt at han er så åben og kommunikerende. Det kan sagtens være at du har ret i at han tænker at vi allerede er i et slags forhold. Det er vi jo også, men vi har ikke “sat en label på” eller aftalt vi ikke er singler mere e.l. – Lige i den forbindelse mangler jeg lidt at mærke ham… han melder ikke så meget ud på den konto. Han siger at han er dårlig til at planlægge så vi ses primært på mit initiativ.
  Jeg ved faktisk ikke hvornår/hvor længe man skal have kendt hinanden for at tale om disse ting…. ???? jeg har kun erfaringer med bekendtskaber uden forpligtelser… så jeg er nok lidt amputeret ift et fast forhold…. og jeg tror også mange mænd kan være længe om at binde sig…. og jeg vil heller ikke skræmme ham væk og være en needy/greedy kvinde

  Lærke: jeg kan godt leve med at han er væk 50/50 af tiden… men selvfølgelig vil jeg gerne være mere sammen med ham. Vi er slet ikke nået dertil hvor vi har talt om at vi er et par ej heller fremtid. hvornår gør man det ? hvor længe skal man have kendt hinanden ???

  hvad tænker i om det med hvornår man er et par ????

  #18918
  Laerke
  Deltager

  Altså har i slet ikke talt om hvad jeres drømme og ønsker er for fremtiden ift. parforhold og hvordan i ønsker at leve jeres liv? Altså sådan i starten for at finde ud af om man grundlæggende vil det samme ? Er det på et datingsite i har mødt hinanden?
  Jeg undres stadig over hvor dårlige folk er (jeg selv inkl. tidligere) til at melde ud hvad de ønsker (den gode nok partner og ikke den perfekte partner).
  Man kan jo bruge tid på en, der slet ikke vil det samme som en selv. Altså selv melde nogenlunde klart ud og spørge ind til den anden.

  #18920
  Gniske
  Deltager

  Jeg er som sagt også i datingland, og pt. nogenlunde samme sted som dig, Soulicious, i et datingforhold.

  Jeg går frem efter Dr. Phil’s bog Love Smart, kombineret med Martins råd mv.

  Jeg er, som du, ikke sikker på, at det er en god idé at melde alt for meget ud fra start om ønsker og fremtidsplaner. Heller ikke at ville afklare, om man nu er kærester/monogame. Det er en balancegang. Det er bedst, at de initiativer primært kommer fra ham. Men man skal selvfølgelig heller ikke svigte sig selv med at hænge fast i noget udsigtsløst for længe. Måske bare klappe hesten lidt, og blot sætte nogle tidsgrænser op i sit eget hoved (det giver ro).

  Problemet er, at mange – også gode – mænd har brug for en del tid til at føle efter, og til at det hele falder på plads inde i dem selv på en holdbar måde. Også for, at de selv oplever at være trygge ved tempoet, og at de derved finder initiativ og handekraft frem i sig selv.

  Forcerer man for meget, kan de pludselig føle sig overvældet, og at det hele går for stærkt, og de vil “hoppe af toget”. Men grundfornemmelsen skal selvfølgelig være, at forholdet skrider fremad på en lovende måde.

  Tror det er meget vigtigt, du får lagt langt mere initiativ til at ses over på ham. Han skal opleve, at det er hans idé, at forholdet skrider fremad. Selvfølgelig kan og skal han planlægge. I stedet for at tage direkte initiativ til at ses, så lav nogle indirekte lokkende invitationer til at han tager initiativ, og i en let tone (ikke den store savne-ting og ikke noget anklagende).

  Jeg har fået lagt 90 % af initiativet til at ses over på min date på den måde. Han tager pænt initiativ til dates. Han er så bare dårlig til kommunikation generelt og især omkring følelser (som mange mænd er).

  Du skal også have gjort dig mindre “stand-by”-agtig. Er du hele tiden til rådighed, bliver du en selvfølge, og kan opleves som et indirekte pres/”needy” på den måde. Få gang i forskellige ting på egen hånd her til sommer – gerne noget, hvor du møder andre mænd. Fortæl ham om alt det spændende du skal og laver. Han skal opleve, du ikke bare står til rådighed, og der er reel fare for at miste dig til en anden mand, du lige møder, hvis han ikke “stepper up”. Det skulle gerne føre til, at han tager initiativ til at I bliver mere “seriøse”, og inden for en acceptabel tidsramme.

  #18923
  Soulicious
  Deltager

  Lærke: Vi er sådan ret ens, humor, holdninger osv. matcher perfekt. Han er en mand som vægter familieliv højt præcis som jeg også gør. Han har pga job udenfor dk og hans børn ikke så forfærdeligt meget tiden til sig selv til at se venner osv. Derfor tænker jeg også at når han rent faktisk gerne vil se mig og bruge den sparsomme tid han har til at vi kan lære hinanden at kende at det er et udtryk for at han vil mig. Han savner jo også venner og det sociale med dem. Vi har dog ikke decideret talt om en fremtid og jeg synes ærligt også at det er et spinkelt grundlag at træffe beslutninger om efter 6 uger.

  Gniske: du har stensikkert ret i at jeg skal være lidt mere laidback ift at arrangere aftaler… jeg har faktisk i dag sagt at jeg efterlyser lidt mere initiativ fra hans side ift at ses fordi jeg ellers bliver usikker på om han lyster mig. Han svarede ja men selvfølgelig men vi skriver jo bare sammen og taler også i telefon og vi skal da ses når jeg er tilbage. Så jeg tror faktisk ikke han tænker så meget over det.
  Jeg er også ret sikker på at han tager det roligt netop pga job og han formentligt lurer mig af ift til hvordan jeg håndterer at vi ikke kan ses mere.

  Jeg må se næste gang han er hjemme om der er mere initiativ 🙂

  #18924
  Laerke
  Deltager

  Ha, ha – jeg mener altså ikke at I skulle tage stilling til fælles fremtid eller sætte label på forholdet endnu! Blot nogle af de ting du skriver, og måske om man kunne forestille sig at komme til at bo sammen med en ny kæreste eller man helst vil have et parforhold hvor man bevarer hver sin bopæl, børn/fælles børn, jeres kærlighedssprog, om man er en der foretrækker at sidde derhjemme og se tv eller om man kan lide at finde på nogle ting sammen mv.,
  Han spørger jo om han skal sælge hus og købe større – så er da da meget rart hvis I har talt om hvad i hver især foretrækker på den lange bane og hvor meget et arbejde skal fylde – jeres holdning til det….
  Hvis i slet ikke har talt om det, synes jeg da det er oplagt at spørge om han kunne forestille sig at bo sammen med en kæreste i fremtiden….

Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.