Brug for alenetid

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #4979
  Lillemy
  Deltager

  Jeg har været så heldig at finde mig en skøn kæreste og planen er, at vi skal flytte sammen i løbet af de kommende måneder. Det glæder jeg mig til. Jeg glæder mig til en hverdag, der er mere fælles og til at få en dagligdag sammen med ham. Jeg elsker min kæreste højt, men jeg kan mærke, at vi også står overfor (og til dels midt i) en udfordring.
  Jeg er et menneske med mange jern i ilden, jeg kører ofte i højt tempo på mit job og egentlig også i en stor del af min fritid. Jeg har en lederstilling og har netop afsluttet 3 års uddannelse, som jeg har gennemført sideløbende med mit job. Kort sagt; jeg har været hårdt spændt for i en rum tid. Jeg kan mærke på mig selv, at jeg har brug for alenetid nu og da. Når min kæreste er her (hvilket han er 4-5 dage om ugen) er vi sammen stort set hele tiden. Når han tager hjem, er vi ofte ikke i kontakt i løbet af arbejdsdagen, men ofte sms’er vi det meste af aftenen. Ikke sådan at vi konstant skriver frem og tilbage, men vi er løbende i kontakt fra vi har fri frem til vi går i seng. Jeg kan mærke, at jeg har brug for alenetid nu og da. Dvs fx en hel aften hvor jeg ikke skal forholde mig til andre end mig selv. Jeg ved ikke rigtig, hvordan jeg får formidlet det budskab videre til manden min uden han føler sig afvist. Jeg er bestemt ikke ude på at skubbe ham væk – nogle gange har jeg simpelthen bare brug for ro i mit hoved. Nogen inputs her fra kassen..?

  #4981
  chokoladefro
  Deltager

  Hej!
  Hvor lyder det da rigtigt dejligt for jer!

  Jeg tænker – tror du ikke at det helt automatisk vil aftage når I flytter sammen?.
  Så har han vel også nogle fritidsinteresser, der gør, at du også kan få et pusterum ind i mellem…

  Jeg forstår godt hvad du mener. At man har behov for ro i hovedet af og til… og sms’er kan godt være lidt stressende.
  Jeg kan også føle, at skal man være på med sms’er med en kæreste hver aften eller telefon, så kan det være hårdt, hvis man er oppe tidligt om morgenen og har en travl dag. Jeg nævnte det for en kæreste engang… han blev vist lidt fornærmet og tolkede det negativt. Men vores forhold var nu heller ikke så godt i forvejen.

  Men jeg tænker, at når I flytter sammen vil der automatisk komme lidt ro på.. Måske du bare skal vente og se tiden an – nu hvor der er så kort tid til I flytter sammen.

  Når man ikke bor sammen, så er man også mere på sammen…. for man er jo på besøg hos hinanden. Når man flytter sammen, så har man jo også alle sine gøremål som skal ordnes og så tænker jeg at fokus også vil rykke sig lidt.

  #4985
  Lillemy
  Deltager

  Tusind tak for dit svar. Ja man er meget mere på, når man ses, når man ikke bor sammen. Og nok ofte også meget mere på med sms’er og den slags. Jeg kan godt føle det som om, at jeg aldrig er rigtig alene, for der tikker jævnligt sms’er ind, når vi ikke er sammen. Det er på sin vis dejligt, at han er på og meget interesseret i kontakt, men indimellem kan det godt være lidt hårdt, fordi jeg sjældent har fuldstændig ro

  #4987
  Sanne2
  Deltager

  Jeg har været i samme situation og er for 6 måneder siden flyttet sammen med min kæreste. Forud har jeg boet alene i ca 10 år, dog med kæreste, men ikke samboende.
  Som dig oplever jeg, specielt de første måneder en total klaustrofobi ved alt for meget samvær. Nogle gange kan jeg blive stresset bare han kommer ind af døren. Han er en meget rolig og selvkørende mand, så det handler mere om mig. Mine vaner og behov for ene tid, tænke tid, tid med egen fordybelse osv.
  Det er blevet nemmere efter 6 måneder, men så sent som idag, hvor vi kom hjem samtidig , fik jeg følelsen af…irritation og følte mig presset, havde troet jeg skulle alene hjem og bare være mig selv en times tid.
  Vi snakker om det, og kæresten tager det stille og roligt. Han er opmærksom på at jeg bliver stresset ind imellem når jeg ikke kan trække mig,
  Jeg kan ikke andre metoder end sige det som det er.. At det er en ny situation for dig og du kan mærke at det er en større tilvænning for dig at være så meget på.., måske I kan aftale, at du SMS når du er off en aften for SMS .. Og du så melder dig på banen igen , når du er klar..jeg kender andre som også, har brug for ene tiden og ikke være på hele tiden..

  #4989
  Sidsel
  Deltager

  @ Lillemy!

  Efter at have tænkt over din problemstilling – brug for alenetid – er jeg kommet frem til, at du skal tale med din kæreste om dit behov. Især i lyset af, at I planlægger snart at flytte sammen.

  Behovet mellem nærhed og afstand er forskellig fra menneske til menneske og en af de helt afgørende faktorer for, at et samliv kan lykkes på den lange bane. Et match.
  Her hjælper det kun at tone rent flag inden “katastrofen” indtræffer: I flytter sammen, du er ved at blive kvalt og slutter forholdet, fordi I ikke matcher på det punkt. Kærlighed er ikke nok.

  I din nuværende situation med lange arbejdsdage og efterfølgende konstant kontakt på sms fra fyraften til sengetid er du også nødt til at melde klart ud. Det kan du ikke holde til.

  Når I er sammen 4-5 dage om ugen, skal han lade dig være i fred de resterende dage. Holder han sig ikke til den aftale, ville jeg være mere end tilbageholdende med at flytte sammen.

  Jeg ved, hvad jeg skriver om.

  #4990
  chokoladefro
  Deltager

  Jeg tænker altså også, at der kan være tale om lidt tilvænning, når man flytter sammen. Synes Sanne2 giver en ganske god beskrivelse. Hvis man har boet en del år alene, så er man også vant til at have noget frirum.
  Tror for mange, at det kan være lidt stressende, når man lige flytter sammen. Man er jo væsentligt mere på end man plejer at være og forholdet er stadigt nyt.
  Når man kender hinanden bedre, så bliver det også ok at stemple ud.
  Man skal kunne lave ingenting sammen og have lov til at sysle med hver sit ind i mellem.

  Der kan måske også være tale om usikkerhed fra kærestens side. Hvor meget og hvor lidt skal han være på…. Men ih hvor jeg kender det, jeg kan også have svært ved at magte alt sms og ringeriet om aftenen..
  Anderledes da jeg var ung, men der havde jeg heller ikke så mange forpligtelser.

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.