Bør jeg møde min vens ægtefælle?

Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 11 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #16958
  annab
  Deltager

  hej Brevkasse
  Jeg er 54 år og har kendt min ven i rigtig mange år ca 20+. Jeg blev voldsomt forelsket i ham for 15 år siden og troede han var manden i mit liv. Vi forsøgte så, da han blev skilt fra sin første kone at være sammen som kærester. Men det var ikke nogen succes – han siger, han elsker mig, men ikke på den måde, som jeg gerne vil ha, så han vil ikke være kæreste med mig.

  Vi valgte derefter at fortsætte venskabet. Han siger, jeg er som en søster for ham. Kort efter blev han vanvittig forelsket i en sød kvinde og gift nogle år efter og er lykkelig gift, siger han, men jeg har ikke mødt hans kone, det har ligesom ikke været aktuelt.

  Vores venskab er et frirum, og vores samvær og samtaler er vores, et sted hvor andre ikke hører til. Jeg savner ham bare så meget i hverdagen, og drømmer også af og til om ham om natten, men ved godt det ikke kan blive til mere end de skjulte stunder han og jeg får, når han besøger mig .. ca. hver 14 dag og det på dagens yderpunkter, eller når han en sjælden gang kan tage mig med på ture i forbindelse med sit arbejde.

  Han lyver for sin kone for at mødes med mig, da han ikke tror, hun vil kunne forstå, at han og jeg har dette tætte forhold. Men nu har konen bedt om at han præsenterer os for hinanden. Hun vil gerne møde hans ven. Og så har hun vist nok også fået set nogle e-mails hvori jeg skriver til ham om mit savn og drømme om ham, og det misforstår konen og tror vi har en affære. Jeg har ikke lyst til at møde hans kone, hun tilhører ligesom hans liv uden for det, han og jeg har sammen. Og jeg tror det vil blive rigtig pinligt at sidde der og ”stå til regnskab” overfor hans kone.

  Jeg er single, tror måske at det, at jeg har ham i mit liv gør, at det ikke er lykkedes mig at finde mig en kæreste. Men jeg tror simpelthen ikke jeg kan leve uden at have ham i mit liv – og det vil blive konsekvensen, hvis jeg ikke møder op og mødes med ham og hans kone. Er der nogle gode råd til, hvad jeg skal gøre?
  Hilsen
  Anna B.

  #16959
  jydinden
  Deltager

  Pyhh – hvis jeg var hans kone ville jeg dælme også have det anstrengt med jeres forhold men det hjælper jo ikke dig. Du kalder jeres forhold venskab men det er jeg læser er en forelskelse hvor du tager det du kan få og kalder det et venskab. Du er nok nødt til at gå igennem helvedes flammer og droppe ham hvis du skal videre. Du får ham ikke og undervejs kommer du til at hænge fast i din ugenkaldte kærlighed.

  Hvis et sådant venskab skulle have nogen gang på jord skulle du og konen have en tæt relation uden en sådan vil hun altid blokere for dig hvilket i min bog er helt forståeligt – hvem vil bryde sig om at ens mand er sammen med en kvinde der er ulykkeligt forelsket i ens mand.

  #16960
  AnneM
  Deltager

  Jeg er helt enig med Jydinden. Jeg har ondt af både dig og konen:/ Øv altså, at han har frarøvet dig ægte kærlighed i mere end 20 år. Hvor er du gået glip af meget.

  Hvad er dagsordenen for mødet egentlig? Skal I lægge kortene på bordet og fortælle at I har set hinanden bag hendes ryg gennem hele deres forhold eller vil han have dig til at lyve og negligere jeres relation, så konen på et falsk grundlag vil give sin accept til jeres venskab?

  #16963
  annab
  Deltager

  Kære AnneM og jydinde
  Tak for jeres svar og ja det er rigtig svært for mig,
  konen har vidst at jeg eksisterer som hendes mands ven, men han har på en eller anden måde fået hende overbevist om at det ikke var relevant at møde mig og det har hun så åbenbart affundet sig med lige indtil nu
  Jeg har ikke brug for flere parvenner, og det han og jeg har er unikt og ”vores”, så hvorfor skal konen blande sig. Jeg føler at hun trænger sig på i hans og min sfære. Jeg tror måske ikke hun kan rumme at han har denne tætte relation til mig.
  Dagsorden for mødet er, at nu vil hun altså have normaliseret vores relation, og siger at det bør være en helt naturlig ting at præsentere sin ven og hustru for hinanden. Jeg ved ikke helt hvad hun vil gøre på det møde og min ven er også noget tilbageholdende overfor det at holde mødet. Men han er nu åbenbart så presset af konen at han bliver nødt til at sætte mødet op. Og hvis mødet ikke sker, så kan han ikke se mig mere af hensyn til konen siger han.

  #16964
  Eva Marie
  Deltager

  Prøv at vende den om:)
  Hvis det nu var dig der var konen. Hvad ville du gøre?
  I min optik er det naturligt at man præsenterer venner for ens ægtefælle.

  Du ønsker at have ham for dig selv, men det kan du ikke for han har en kone, og hun er nr. 1 for ham. Heldigvis! For hvis han ville holde jeres venskab skjult, så er det mentalt utroskab. Han vælger at følge nr. 1 i hans liv, og ja det må da gøre ondt på dig?
  Det lyder på mig, som om han ikke holder dig skjult for konen, og det er tegn på et sundt ægteskab.
  Jeg vil anbefale dig at du enten accepterer at have et venskab med ham og konen, eller glemme ham, og finde en ny at blive forelsket i.

  #16968
  AnneM
  Deltager

  Jeg forstår dig godt. Det er svært, når et langt venskab ( for år tilbage var vi bollevenner i en kort periode) man er glad for trues af en ny partner. For nylig fik en af mine gode venner ny kæreste og jeg sagde til ham, at jeg håbede det ikke ville influere på vores venskab.
  MEN der hvor jeg tror det hår galt er, at du ser det som en magtkamp om, hvem der har mest ret til manden. Du forsøger at udelukke konen, når du skriver, at hun intet har at gøre i det der er “jeres”. Du forsøger at lave en alliance – en symbiose – med ham, hvor I holder konen ude. Den alliance ønsker han nu at bryde, fordi han også er glad for jeres venskab. For venskab er alt det er. Og en ægtefælle har i de gode ægteskaber faktisk første prioritet.

  Jeg tror ikke nødvendigvis konen er ude på at ødelægge jeres venskab. Det er muligvis noget du blot tolker, fordi du i virkeligheden er den der ikke rigtig vil dele. Har du overvejet det?

  Jeg ville til hver en tid møde min vens kæreste, hvis hun bad om det. Jeg synes du er noget hård ved konen.

  #16969
  Tintin
  Deltager

  @Anna B.

  Det lyder på mig, som du er romantisk bundet til ham. Eftersom han ikke har det på sammen måde, og du ikke evner, at knytte dig til andre, så ser jeg kun EEN mulighed.

  Då må afbryde kontakten til ham.

  Jeg tror at selv uden kontakt til ham, så vil der gå flere år inden han ikke hylde for meget i dit liv.

  Jeg tror du er klar over dette. Så spørgsmålet er enkelt – ønsker du at være lykkelig?
  Man har den kæreste, som man selv fortjener, og i mange år har du ikke fortjent bedre.

  #16979
  lillehjerte
  Deltager

  Jeg er enig i noget af ovenstående. Jeg tænker det kan undre lidt at du ikke bruger noget af din energi på også at finde en mand du kan give dine følelser og få din ven lidt på afstand. Jeg kan godt forstå at hustuen reagerer ved at ville møde dig og se dig i øjnene. For det tangerer jo mental utroskab, når dig og din ven mødes i hemmelighed, uanset hvad I laver.

  #16986
  annab
  Deltager

  det er bare så svært, jeg har forsøgt at trække mig fra ham og ”holde pause”, men han forsikrer mig om, at jeg betyder rigtig meget for ham, at jeg er hans ventil i et travlt liv og pres udefra, hvor jeg er en del af hans fundament og livline.
  lige indtil for en uge siden har han ellers hele tiden sagt, at han nok skal få overbevist konen om at et møde mellem os alle ikke er nødvendigt, det har i hvert fald fungeret lige indtil konen så den e-mail fra mig til ham. nu bliver der lagt mere pres på ham fra konen side og det kan jeg mærke frustrerer ham.
  han er meget opmærksom overfor mig og sender mig løbende sms og mails med små opmærksomheder og tanker, og tar initiativ til at vi skal mødes og snakke sammen, dvs han er lige så meget som jeg med til vedligeholde vores relation og til at vi holder fast i hinanden.
  Jeg vil føle det rigtig kejtet at skulle sidde der sammen med ham og hans kone, men jeg kan godt se at jeg nok bliver nødt til det hvis jeg skal bevare ham i mit liv. jeg savner ham og tror ikke jeg kan bryde kontakten med ham så det ender nok med at jeg møder hans kone, men er det så mon gjort med det? Vil hun så ikke bare stille yderligere krav om at være med, når han og jeg mødes og lægge begrænsninger for ham? jeg kan bare ikke overskue det mere.

  #16987
  lillehjerte
  Deltager

  Jeg får den tanke om han soler sig lidt i den opmærksomhed han har fra det modsatte køn. Han virker virkelig ikke god til at markere over for dig hvor du kan være følelsesmæssigt i fht ham nu hvor han har valgt en til hustru.

Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 11 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.