At være Mor !

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #5113
  Amanda
  Deltager

  Hej 🙂

  Jeg er i tvivl om dette er det rette sted til mit spørgsmål/frustration, men jeg læser tit med og alle virker så rare, så jeg håber at i kan hjælpe !

  Jeg er alenemor. Det har jeg det egentlig fint med (Bortset fra at jeg indimellem savner at være en “rigtig” familie). Mit forhold til min datters far fungerer fint. Vi har indimellem nogle kontroverser men vi samarbejder godt omkring vores fælles datter. Vi bor tæt på hinanden og for nylig er min datters fars kæreste flyttet ind og hun er også meget rar. Når nu man SKAL dele så er jeg glad for at det er med “sådan en som hende” og ikke en idiot eller lign.

  Min datter er hos sin far hver anden weekend fra fredag til mandag så der kan jeg være “Ung” og det passer mig egentlig fint , selvom at jeg glæder mig til hun kommer hjem til mig igen 🙂

  Min frustration handler om at jeg indimellem har svært ved at sætte mig ned og lege med hende. Jeg vil så gerne. Jeg elsker hende. Men jeg synes at det er kedeligt. Jeg elsker at hun hjælper med at lave mad, jeg vil gerne læse bøger, elsker at tegne, spille og gå ture og jeg er god til at drage omsorg (Kys, kram, plaster på sår, godnathistorie, nusseri osv osv). Men svingture og lege hvor jeg skal sidde på gulvet, det synes jeg bare er så kedeligt ! Indimellem bliver jeg helt “panisk” (Stort ord) og vil hellere gå en lang tur med hende og snakke, eller spørge om hun vil hjælpe med at vaske op, end at sidde og lege med barbie eller lign. Altså simpelthen for at undgå det.

  Jeg ved ikke om det kan have noget at gøre med at jeg ALDRIG blev leget med som barn. Jeg blev altid sendt ned på mit værelse og sad der alene. MEGET af tiden sad jeg alene. Jeg husker ikke rigtig nogle glade minder, som er fyldt med grin og kærlighed og leg.

  Min datters far er til gengæld genial til at lege og de hygger sig virkelig sammen. Hvis vi nu stadig havde været kærester og boet sammen havde vi supleret hinanden rigtig godt. Men i og med at min datter er størstedelen af tiden hos mig og jeg er alenemor, så skal jeg på en måde både træde til som mor OG som far, og det finder jeg meget svært !!

  Det skal ikke lyde som om at jeg ALDRIG leger med min datter , det gør vi dagligt , og jeg elsker at bruge tid med hende. Men kan mærke at hvis jeg så siger “Nu skal mor altså lige ordne vasketøj, så kan vi lege videre senere” så bliver hun så ked af det og jeg får så dårlig samvittighed. Hun vil jo gerne lege hele dagen hvis hun kunne vælge.

  Jeg håber at i kan give mig nogle ord med på vejen 🙂

  Hilsen Amanda.

  #5114
  Rosmarin
  Deltager

  Når jeg læser dit indlæg så tænker jeg: hold da op du gør det da allerede SÅ godt som mor!
  Din datter har en far der sætter sig ned og leger med hende og hun går vel også i vuggestue/børnehave hvor hun leger? Og du gør alle mulige andre ting sammen med hende. Det lyder bestemt ikke som om, at hun lider nogen nød. 🙂
  Jeg tænker faktisk, at du også skal huske, at du ikke behøver være ved hende hele tiden. Det giver god mening, når du fortæller hvordan du blev sat til at lege alene, men det behøver jo ikke være enten eller. Din datter har også godt af at kunne beskæftige sig selv lidt velvidende, at mor er lige i nærheden. Det er godt at have lært at kunne finde glæde ved sit eget selskab. Og som mor kan du vel også have brug for nogle stunder, hvor du ikke lige skal være 100% på overfor hende?

  #5115
  Kattemor
  Deltager

  Jeg har tre børn, voksne nu og jeg har aldrig leget med dem… jeg syntes også det var virkelig kedeligt – og de er blevet aldeles ordenlige voksne…

  Jeg var til stede for dem og hjalp med alle problemer… vi cyklede mange ture og snakkede sammen… men sidde og lege på gulvet måtte de selv gøre, med hinanden eller i børnehaven…
  Jeg var alene med dem siden den yngste blev født…

  Bare rolig, din datter klare sig fint uden du sidder på gulvet 🙂

Viser 3 indlæg - 1 til 3 (af 3 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.