At håndtere usikkerhed/

Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 11 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #11597
  Askelade
  Deltager

  Hej alle,
  Min kæreste gn 1/2 år er på Langelandsfestival. Han er en klog, følsom mand, men også en charmerende drengerøv, der formår at feste igennem ind i mellem. Turen med hans datter til LLF blev planlagt mens vi endnu ikke var på et stadie i vores forhold hvor ferie skulle planlægges sammen, så jeg har tidl holdt en uges ferie med mine børn og skal afsted igen i næste uge. Ergo passer jeg mit job alene herhjemme mens han er afsted.
  Jeg er nu blevet jaloux ! Det bunder i utryg tilknytningsform fra min side. Vi har hjemme altid typisk 1-2 SMS kontakter om dagen og siger i hvert fald altid godnat over SMS hvis ikke vi har ringet sammen. Vi ses – ofte på hans initiativ – en del og børnene har mødt hinanden.
  Han tog afsted i søndags. De er en masse samlet og ligger i lejr sammen. Tirsdag eftermiddag fik jeg en kort SMS om at alt fik godt og samme aften sad jeg på terrassen og skrev en lang mail til ham hvor jeg refererede og reflekterede over nogle arbejdsmæssige ting men også gav udtryk for min glæde over ham og jeg sad og følte mig tryg og glad.
  Tirsdag aften/ nat har han så festet igennem og vist danset på bordene. Jeg ved han er attraktiv. Jeg ved at han kan være forvirret over sig selv og drukne bekymringer i en alkoholrus.
  Min utryghed går på at jeg ikke hørte fra ham siden tirsdag eftermiddag og hele dagen i går, onsdag, før kl 22.45, hvor han bare kort SMS og skriver at det blev en Alkoholvåd nat med alt for meget tomgang og dansen på bordene og af nu er han grydeklar og faldet omkuld i teltet med sin datter.
  Jeg ønsker jeres råd til hvordan jeg skal behandle den usikkerhed og lille mistro der gnaver i mig. Hvad har han lavet. Hans datter er først kommet ned på LLF i går, så han har sikkert haft travlt med at sove kg derefter skulle modtage hende og installere hende.
  Jeg er ikke selv typen der hverken drikker el fester igennem så næste dag er ren overlevelse. Jeg frygter utroskab, en smutter, at grænsen er overskredet i fuldskab. Jeg undrer mig over at han ikke har skyndt sig at skrive godmorgen el andet men først skriver kort sent her onsdag aften efter at der har været tavshed siden tirsdag eftermiddag.
  Jeg vil ikke brokke mig. Jeg vil ikke sidde som hende den usikre herhjemme. Jeg ved at jeg har utrygt tilknytningsmønster men har følt mig tryg så længe. Nu blev jeg med er trylleslag utryg. Får lyst til at ‘få sandheden’ , ‘få overvåget ham, så jeg ved om han er til at stole på’ osv.
  Hvad gør jeg? Hvordan reagerer jeg overfor ham? Hvordan bevarer jeg ærligheden i vores relation hvor jeg evt giver udtryk for minusikkerhed – hvordan jeg har det ? Omvendt synes jeg selv det er op af bakke at jeg føler sådan. Han sjal jo vel for pokker have lov at feste igennem, sove den ud og kæmpe sig igennem dagen ned at tage imod sin datter før han har en usikker kæreste på nakken…

  #11601
  Eva Marie
  Deltager

  Askelade – 1/2 år er ikke ret lang tid:) Synes du skal stole på ham, og lade ham være med sin datter.
  Han har overhovedet ikke lyst eller tid til at læse lange sms´er med dine tanker, når han er på festival – Han fester da 🙂
  Jeg ville tage det helt roligt og ikke presse ham – for så smutter han da først.

  #11603
  Lulu
  Deltager

  Hej Askelade

  Tillykke med din dejlige kæreste (-:
  Ud fra det jeg læser, har han på ingen måde givet dig grund til at tro, at når katten er ude (eller rettere hjemme), så danser musene på bordet? Dårligt billede, I know, for han dansede jo rent faktisk på bordet, men du ved, hvad jeg mener 😉

  Det lyder tværtimod, som om du godt selv ved, at det mest er hos dig selv, den her ligger. At du har en tendens til at blive utryg og usikker i en relation, og at det her nok er første gang denne utryghed for alvor bliver udfordret ift. denne mand.

  Jeg tænker, at han er på Langelandsfestivalen sammen med en gruppe venner og benytter lejligheden (inden hans datter ankommer, og han skal være ansvarlig far)til at tage godt for sig af de grønne flasker i festligt lag. Sådan nogle buldredage har jeg også haft, og mit eneste mål har i så fald været at feste igennem med vennerne – ikke fatte min imaginære bue og pil og gå på jagt for at nedlægge medlemmer af det andet køn.

  Kan du måske prøve at vende situationen lidt om og tænke, at det er dine tanker og følelser, der “spiller dig et puds”? Gamle reaktionsmønstre, der som afdankede banditter i en western lige skal op på øget og svinge med seksløberen for at vise flaget en sidste gang? Jeg ved ikke, om det virker for dig, men nogle gange kan det være effektivt at se på sine usikkerheder med overbærenhed og lidt humor.

  Du kan jo også tage en snak med ham, når han er hjemme igen og har fået hvilet ud. Her kan du fortælle om dit utrygge tilknytningsmønster, der som en anden Gevalia-gæst dukker op og virrer med hovedet, når du mindst venter det. Måske kunne I aftale, at I var på sms – bare en eller to af slagsen – når han er ude at rumle på den måde, som han er for tiden? Tror du, det ville gøre dig mere tryg i relationen? Hvis han altså ikke drikker sig så meget i hegnet, at han ikke kan ramme tasterne. (-:

  Under alle omstændigheder synes jeg, det er lidt af en glidebane, når dine tanker begynder at kredse om overvågning, og hvorvidt han er til at stole på. Udgangspunktet bør jo altid være, at selvfølgelig er han da det. Han er bare lige optaget af noget festival-hejs i disse dage, og det skal han da have lov til.

  #11606
  Tintin
  Deltager

  @Askelade
  Når jeg læser din tråd, så påtager du dig hele skylden. Jeg kan ikke læse nogen steder, at din kæreste skulle have været utro. Præmissen for mit svar er derfor, at der ikke er nogen grund til at være utryk.

  På den praktiske side, så er hans datter nu er sammen med ham. Hvilket “låser” skulle han have skumle intentioner.

  Jvf. dit udsagn så skyldes din usikkerhed, at han sms’er nok, og at han er en steg som frister alle pigerne.

  Grundlæggede er det jo en god ting, at du er sammen med en steg. Så den bekymring skal du gemme væk. Om han kan “fristes” af meduserne? Det afhænger alene af hans karakter og følelser for dig. Ikke af hans udseende/charme.

  Med mindre du har grund til at tro, at han er upålidelig (forudsætningen), så kan jeg ikke se, at han skulle lave noget “forkert”. Han er jo sammen med dig, fordi det er dig, som han er glad for. Kan du ikke sende ham i byen, uden han er en stodder, så er han jo ikke værd at samle på. Så på en måde, så er dette jeg med til at opbygge tilliden mellem jer.

  Grundlæggende så skal du – imo – være sammen med et menneske, som gør dig glad og fuld tillid. I dit tilfælde synes kontakten at være vigtig, så jeg vil foreslå, at du fortæller ham, at hans beskeder er vigtige for dig. På en sød måde som lader det være op til han hvorvidt han vil gøre det. Det skal ikke være en “sur-pligt”. Ikke noget med at diktere eller spille på en dårlig samvittighed. Ligger dette ikke til ham, så er det måske en deal-breaker. Vigtigheden af dette må du gøre op med dig selv.

  Mit råd er derfor, at glæde dig over, at du har en dejlig kæreste – velvidende at han er sammen med dig, fordi du er den, som han er glad for. Når han kommer hjem, så kan du snakke med ham om “SMS’erne”. Man skal jo lære hinandens idiosynkrasier at kende og respektere.
  I mellemtiden når det grønne uhyre dukker op, så kan du måske ringe til en veninde eller knusforkæle dine børn med kvalitetstid 🙂

  #11607
  Tintin
  Deltager

  PS!
  Jeg sætter min kærester fri fra starten. Du lærer meget af det. Er der ikke noget at bygge på, så er det bedst at finde ud af det med det sammen. Omvendt kan der også vide det modsatte. Piger som er meget betænksomme og empatiske, i deres kommunikation og interaktion er dem jeg er glade for. Nogle piger dribler bare der-ud-af uden den store kommunikation. Det kan være at de lever i nuet. Måske er deres natur. Det kan være, at de ikke er holder nok af mig. Årsagen er underordnet. Det essentielt for mig i mine forhold, at pigen “ser” mig og tager og fjerner al’ tvivl om, at der er et “vi”.
  Derfor synes jeg, at dit følelser er meget legitime. Jeg synes, at det er meget vigtigt, at enderne mødes.

  #11608
  Askelade
  Deltager

  Kære alle 3…
  Hvor er det fantastisk at blive hørt, når man “råber” ud i luften… endda råber ud i luften midt om natten og ikke kan sove for “dæmoner”. Tusind tak for svar.
  I nat kl 3 havde jeg valget mellem at skrive herinde eller snøre løbeskoene og lufte hovedet. Jeg var godt klar over, at min indre kontrol-freak var sluppet løs… men han havde netop overtaget kontrollen…og jeg var 4 år og bange for det ukendte.
  Kontroltab er det værste jeg ved….og jeg snor mig meget gerne på alle ledder og kanter for at undgå det. Jeg er rædselsslagen for det. Jeg har oplevet det alt for meget som barn og det sidder der stadig. Jeg har arbejdet meget med det…og jeg forsøger at lægge armene om den lille pige i mig på 4 år, når hun bliver angst og frygter noget el er bange for at miste. Men engang i mellem har jeg brug for en ven at holde i hånden, når “angsten” kommer, som den gjorde i nat. Brevkassen herinde blev svaret. Jeg fik råbt mine ord ud….og kunne lægge mig til at sove. Og nu her hjemme fra arbejde er der svar og jeg er blevet hørt. Tak.
  I har ret. Jeg har ikke den mindste grund til at tro, at han har været mig utro el er ligeglad med mig. Min kæreste har det på samme måde som mig. Måske derfor vi fandt sammen. Han er også kontrolfreak – dog på en anden måde end mig. Engang i mellem drikker han sig i hegnet og slipper så kontrollen. Jeg har oplevet ham feste sig sanseløs et par gange på det halve år jeg har kendt ham og ellers er han min knivskarpe fantastiske kæreste med overblik på så mange områder. Han har sagt at han vil have mig for sig selv og at han ikke vil dele mig med nogen. Det gør han heller ikke og kommer ikke til. Han har taget initiativ til at ungerne skulle mødes, initiativ til sociale ting sammen alle 5. Han er en drengerøv, men inde bagved banker et hjerte, der slås med egne overlevelsesmekanismer.
  Så jeg er klar til at slippe ham helt fri.Selvfølgelig må han feste. Jeg vil bare gerne have at han er glad. Jeg føler at jeg forstår ham – for jeg ser noget af mig selv i ham. I aftes og i nat blev jeg bare bange….for at miste…for jeg er jo glad for ham. Og så træder kontrollanten op i mig: “Ka´ jeg egentlig bevise, at han ikke er mig utro” “Hvordan påvirkes han af kontroltabet?” osv..
  Jeg kan sagtens ringe til en veninde. Ikke kl 3 om natten (de har børn, mænd og arbejde).De kender mig gennem “altid”. Men det her er ganske fint. En vidunderlig lyn-afleder. Og jeg glæder mig over de svar, jeg har fået 😉
  Måske jeg stadig skriver herinde, når jeg som 85 årig kan rammes af panik over at min mand er gået alene til banko på plejehjemmet. Ah, plejehjemmet, så må vi være 95..Så håber jeg, at jeg stadig bliver hørt herinde, når jeg råber ud.
  Tillid øver jeg mig på. Selv holder jeg mine aftaler.
  Frihed, kærlighed, udvikling. Det giver glæde.
  Tak for svar. Jeg øver mig videre….:-)

  #11609
  Tintin
  Deltager

  Det er jeg glad for at høre.

  Hvis jeg fik en opringning fra min kæreste kl. 03:00 om natten
  (og telefonen kunne trænge igennem min promille og musikken og vække mig)
  så ville jeg da blive glad.

  Det vil fortælle mig, at jeg var elsket, af den pige jeg holder af.
  Det er da ikke så dårligt.

  Ja du kunne også ringe til ham. Det er jo ikke hver aften det sker 🙂

  Min pointer er den. Du skal ikke være bange for at være sårbar.

  #11610
  Askelade
  Deltager

  @tintin : Jeg bliver helt rørt nu… Du rammer vist lige hovedet på sømmet.
  Sårbarhed er farligt.. (sagde den lille pige)
  Tak….
  😘

  #11660
  Askelade
  Deltager

  Opfølgning….
  Jeg vil bare lige følge op…
  Jeg kunne så tydeligt mærke, at jeg var flov over min egen sårbarhed. Måske også derfor jeg skrev herinde i stedet for at ‘vise’ min verden mine følelser. Måtte bearbejde dem lidt..
  Jeg skrev en SMS til ham – og fik det mest vidunderlige svar igen, der er så fantastisk bekræftende at jeg blev helt overvældet.
  Så alt er mere end godt. Og min SMS er tydeligvis blevet taget godt imod – og har kun styrket os helt vildt.
  Jeg sender ham på Langeland igen næste år. Han må flyve frit omkring, bare han har det godt. Han er uden tvivl i stand til at være kaptajn på vores skib og bringer os sikkert i havn sammen. Selv om vi er hver for sig. Ingen ved hvad fremtiden bringer, men for pokker, det er fedt at have prøvet det her…jeg viste mine sprækker og lyset flød ind…
  One Big step for me…
  Tak Tintin..det var dine sidste ord, der ramte plet

  #11673
  Tintin
  Deltager

  Selv tak:)

  Det er jeg glad for at høre!

  Knus fra en chatterbox 😉

Viser 10 indlæg - 1 til 10 (af 11 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.