Alternative samlivsformer såsom "åbne forhold"…

 • Dette emne har 7 svar og 5 stemmer, og blev senest opdateret for 7 år siden af Per.
Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #11186
  Blondie
  Moderator

  Hej med jer,

  Kort fortalt. Parforhold under pres pga. de sædvanlige trummerum årsager hvor vi næsten er blevet venner, med manglende opmærksomhed, taget for givet, ikke set, intet initiativ og manglende handlekraft.
  Det seksuelle fungerer ikke, jeg er en kvinde med meget handlekraft i det daglige og har brug for at slippe kontrollen en gang imellem, når jeg er hjemme, især ift. det seksuelle, jeg vil gerne indimellem tages, bindes og kneppes i knæ og det er min mand ikke så god til 🙁 Jeg har prøvet på mange forskellige måder igennem årene og umiddelbart siger min mand at det kunne da være spændende, men handlekraften mangler og håndjernene samler støv i skuffen.

  Vi har egentlig et ægteskab der fungerer rigtig godt ift. samliv og pligter i hverdagen, børnene, venner og familie, men det er pt. lidt for tamt og kedeligt, energien og glæden ved samværet mangler, den omsorgsfulde kærlighed mangler, lysten mangler!

  Vi har været igennem parterapi, sexlyst terapi mv. og det rykker ikke rigtig. Målet er at blive sammen i så mange år som muligt og gerne blive gamle sammen, men det kan vi ikke, hvis det forsætter på den måde vi lever nu.
  Da vi er godt i gang med at ændre på nogle af de dagligdags ting vi er blevet enige om skal ændres, er det nu primært lysten og det seksuelle der skal gøres noget ved.

  Jeg har overvejet forskellige alternative muligheder, såsom:

  – At åbne forholdet på den måde at man accepterer at begge parter har en elsker/elskerinde eks. 1 friaften om ugen og en friweekend hver 6 uge
  – At have nogle dage eller weekender for sig selv, dvs. leve sammen men alligevel være nogle dage alene et andet sted væk fra mand/kone og børn
  – Finde en elsker eller elskerinde og holde det for mig selv (jeg er bare ikke så god til at lyve og det ændre jo ikke noget i min manglende lyst til min mand)

  Er der nogle der har erfaring med alternative måder at leve i et ægteskab på? Eller kender nogle der har?
  Til jer mænd, hvordan kan man præsentere det at man ønsker at være sammen med andre mænd, på en måde så det ikke kasterer manden fuldstændigt – for han kan jo egentlig ikke tilfredsstille “sin kvinde”…?

  På forhånd tak for jeres indspark 🙂

  #11187
  lillehjerte
  Deltager

  Jeg tænker den bedste måde er det åbne forhold. Det kan fungere, hvis begge parter er enige om rammerne.

  jeg tror der nogle grupper med fokus på det på facebook og så kan du google Sara Skaarup som taler meget om åbne forhold.

  Jeg tænker ét eller andet sted at det bedste at gøre er at tage en stille og hyggelig aften for jer selv, hvor du bringer op hvad I har været igennem og at du pointerer med eftertryk at du elsker og har valgt at leve sammen med din mand og hernæst siger, men du har brug for at udforske lidt dig selv erotisk med andre. En pointe er at du også kan komme hjem med en masse godt til jeres fælles sexliv/samliv – og at han selvfølgelig har lige vilkår til også at søge en ekstra partner.

  #11190
  Blondie
  Moderator

  Hej Lillehjerte,

  Tak for dit input. Jeg har købt Sara Skaarups bog og den er virkelig god, hvis man ønsker mere info. om åbne forhold.

  Jeg er meget fristet til at prøve, det som jeg naturligvis er bange for det er, at han siger, “det kan jeg ikke leve med at du gør”, så du må vælge. Det er der naturligivs en real chance for.

  …og puha, det kan jeg ikke bære at tænke på, så skal jeg til at leve uden vores børn hver dag (for så vælger jeg at gå selv) og de små hjerter der brister 🙁

  Nå, men det kunne være rigtig fedt at høre fra nogle der ret faktisk har prøvet lignende situation eller som lever i et åbent forhold.

  Tak 🙂

  #11191
  Tintin
  Deltager

  Min klare subjektive mening til dine 3 forslag!

  – Finde en elsker eller elskerinde og holde det for mig selv (jeg er bare ikke så god til at lyve og det ændre jo ikke noget i min manglende lyst til min mand)
  ad). Så elsker og respekter du ikke din kæreste! Så har I reelt ikke et forhold!!

  – At åbne forholdet på den måde, at man accepterer at begge parter har en elsker/elskerinde eks. 1 friaften om ugen og en friweekend hver 6 uge

  ad). Der er swingerer og par med åbne forhold. Denne løsning kan jeg langt bedre lide end den ovenstående, så længe at begge parters grænser accepteres (laveste fællesnævner). MEEEEN i mit univers er sex noget meget personligt og intimt. Jeg har svært ved at tror, at der på en tidspunkt ikke dukker en sexpartner op, med hvem er der ikke er en gnist, og sex bliver til elskov. …. dødsstødet til jeres fortold. Bemærk, at der kan også være din mand som finder en anden 😉

  – At have nogle dage eller weekender for sig selv, dvs. leve sammen men alligevel være nogle dage alene et andet sted væk fra mand/kone og børn

  ad). Jeg ved ikke helt hvad der ligger heri. Er I kun sammen om børnene men lever selvstændige liv, eller om der igen er tale om et åbent forhold/elskere.

  Det er min klare opfattelse, at ønsker du utroskab, så skulle du gå hele vejen og finde en ny kæreste, som du passer sammen med seksuelt – af alle tænkelig grunde. Åbneforhold har jeg ikke noget moralsk imod, men jeg mener, at man leger med ilden. Nogle mennesker kan måske fint skille snot fra kanel, men det vil jeg ikke kunne, og det er min overbevisning, at går der ikke galt med elsker nr. 1, så er der måske følelser for nr. 10. Jeg kender ikke mange åbne forhold som har holdt sammen i 50 år 🙂 Jeg derimod et hav af åbne forhold hvor den ene smuttede.

  Sammenfattende mener jeg at du har 2 muligheder.

  1. Blive sammen med din mand, og respektere hans grænser. Måske kan I aftale rammerne for et åbent forhold. Måske vil der fungere. Men hans grænser SKAL overholdes.

  2. Udtræde af forholdet, og finde en anden mand. Jeg har lidt svært ved at forstå, at det ikke er en af dine muligheder, men at du derimod tænker på utroskab. Hvis din seksualitet er essentiel for din lykke (og det forstår jeg 100 pct.), så er det jo en side af dig, som du skal kunne udleve, i harmoni med din kæreste (sammen eller i et åbent forhold).

  #11192
  Tintin
  Deltager

  Hvis du elsker og respekter din mand, så respekter du også, at hans lykke måske ligger udenfor jeres forhold. I har jo arbejdet med jeres forhold, så det kommer jo nok ikke som en overraskelse for ham.

  Du kan måske ikke få det hele, men røvrender du ham, så får du endnu mindre imo.

  #11193
  Anders
  Deltager

  Jeg synes bare du skal knalde ved siden af og tie stille. Det er hvad mænd normalt gør og det er en ganske fin løsning.

  #11194
  lillehjerte
  Deltager

  Hvis du lader bogen ligge fremme, så er det vel også et signal om hvad du går med i tankerne, tænker jeg. Hvis ikke han tænker over det nærmere kan du måske fortælle ham om hvad det er for en bog du læser og lufte lidt tankerne fra den og så se hvordan hans reaktion er.
  Jeg tror ikke på ideen om at blive sammen for børnenes skyld hvis det begynder at gå ud over dig eller din mands indre trivsel. Hvis den ene af jer føler sig begrænset, vil den anden i sidste ende heller ikke trives ved tanken om kærligheden ikke er i trivsel eller at partneren er der af pligt. Børnene vil også kunne mærke den dårlige energi der opstår i det. Jeg kan godt sætte mig ind i at det er svært at være adskilt fra sine børn i perioder på en uge ad gangen. Men hvis du bringer dine ideer om åbent forhold på banen kan det omvendt også være at din mand vil reagere uventet positivt med at han måske har haft samme tanker, men har frygtet at såre dig.

  #11218
  Per
  Deltager

  @Blondie

  Som jeg forstår dig, er du på vej ud af dit forhold.

  Kvinder har det med at finde en ny mand og forberede alt inden de lader bomben springe og forlader ægtemanden med kufferterne allerede pakkede og manden i chok.

  Ja, sjovt nok har mændene ofte ikke set det komme.

  Dine planer om et åbent forhold eller endda en hemmelig elsker er første skridt i dette scenarie.
  Hvis du kigger længere ud i horisonten vil du vide hvordan det ender.

  Du har allerede kastreret din mand ved at tage magten i forholdet, der nu kører på dine præmisser.
  Og de muligheder for sexlivet, du nævner har jeg svært ved at forestille mig at han selv ville komme med. Men måske vil han være lettet hvis du bringer det på bane, som lillehjerte skriver. Folk er jo forskellige.
  Jeg ved ikke om, han er konfliktsky eller om han bare ikke mærker sig selv i sit liv eller sit ægteskab.

  Du skrev:
  “Da vi er godt i gang med at ændre på nogle af de dagligdags ting vi er blevet enige om skal ændres…”

  Jeg sad og tænkte om du med “vi er blevet enige om”, mener du så at du tog initiativet og fremlagde forslaget mens han nikkede og sagde “ok”?

  Eller er han aktivt kommet med nogle af initiativerne og har han grebet sine nosser når han med et rungende “JA!” har besluttet at nu gør I sådan?

  For din mand lyder som en død fisk, der flyder med den strøm, du alene skaber i jeres forhold. Måske har han affundet sig med tingene? Jeg ved det ikke men han virker usynlig.

  Med mindre at du tror din mand vil blive begejstret for ideen om et åbent forhold, så sæt dig ned med din mand og fortæl ham så blidt du nu kan at det er slut.
  For jeg kan ikke forestille mig at du fortsætter i forholdet uden at der sker ændringer i den retning, du har beskrevet.
  Og din mand er som han er. Det har du jo vidst siden I blev gift. Det var bare ikke så vigtigt dengang hvor drømmen om familie sikkert var altoverskyggende.

  Og selvfølgelig knalder man ikke ved siden af uden en klar aftale med partneren.
  Hvis det virkelig er løsningen så tag dog dit sidste initiativ og afliv forholdet.

  Så kan I begge stadig begge nå at skabe jer et liv hver for sig der giver mening for den enkelte.

Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.