Vejen til kvindens hjerte

Vejen til kvindens hjerte kan IKKE købes som papir-bog, men som e-bog til kr. 85,- via dette link 

I videoen kan du høre Martin Østergaard fortælle om Vejen til kvindens hjerte

 

Hvad er vejen til kvindens hjerte, hvis man skal fortælle det kort?

  • Vejen til kvindens hjerte går gennem mandens omsorg og forståelse
  • Gennem jævnlige og dybe samtaler om, hvordan vi vedligeholder kærligheden
  • Gennem mandens opmærksomhed – uden at kvinden selv skal bede om den
  • Gennem mandens daglige bekræftelser af kvindens udseende
  • Gennem mandens daglige spørgsmål til kvinden om, hvordan det går
  • Gennem mandens daglige undersøgelse af, hvad der får kvinden til at respektere og dermed begære ham

“Hvornår skriver du en bog, der hedder Vejen til kvindens hjerte?”

Sådan spurgte en kvinde blandt tilhørerne til et foredrag. Bestselleren, Vejen til mandens hjerte, var netop udgivet, og jeg svarede, at jeg syntes, Vejen til kvindens hjerte skulle skrives af en kvinde. At jeg som mand ikke kunne skrive en bog om, hvordan kvinder er og har det.

Til det næste foredrag stillede en anden kvinde samme spørgsmål i en tone, der venligt markerede, at hun syntes, at jeg skyldte kvinderne en bog, når jeg nu havde skrevet en bog om, hvad mange mænd går og savner. Igen afviste jeg opfordringen med forklaringen om, at en mand ikke kan skrive om kvindens hjerte.

Da spørgsmålet for tredje, fjerde og femte gang dukkede op til foredrag, begyndte jeg at spørge kvinderne, hvorfor de syntes, det var en god idé, at en mand skrev om at finde vejen til kvindens hjerte.

 “Fordi mændene vil tage det mere alvorligt, når det er skrevet af en mand,” svarede en af kvinderne.
Det gjorde udslaget. Jeg begyndte at samle avisudklip og skrive oplevelser og idéer ned. Men jeg kunne stadig ikke se, hvordan jeg som mand skulle kunne skrive en bog om, hvordan kvinder er og har det.

 “Det kan du heller ikke,” sagde en ven. “Men du kan skrive en bog til kvinderne om, hvordan de på en bedre måde kan fortælle en mand, hvordan han finder vejen til deres hjerter. Du er selv mand, og du har oplevet, hvor svært kvinder kan have ved at bede om tingene på en måde, så manden forstår. Og du kan skrive om mænds fejl over for kvinder, fordi du selv har begået så mange. Du har oplevet på din egen krop, hvor galt det kan gå. Og du har i din praksis som parterapeut set, hvor svært det er for kvinderne at bede om lige netop den form for kærlighed, de går og savner – uden at manden opfatter det som et angreb og en bebrejdelse.”

Og det er sandt. Jeg har set, hvor mange lidelser kvinder må gå igennem, fordi de ikke kan få manden til at gøre og sige det, kvinderne så inderligt savner. Og jeg har set, hvor vrede og ulykkelige mænd kan blive, når de gør deres bedste på en helt forkert måde og river sig til blods i forsøget på at nå en kvindes hjerte.

Vejen til kvindens hjerte er smal og snoet, og tornekrattet er tæt. Men belønningen, der venter, når man kommer frem, er det hele værd.

I Vejen til kvindens hjerte fortæller jeg, hvilke fejl jeg synes, mænd og kvinder begår med det resultat, at vejen til kvindens hjerte bliver blokeret. Og derefter kommer nogle forslag til, hvad kvinder og mænd kan gøre for at få ryddet forhindringerne af vejen og nå frem til et mere åbent, nært, givende og kærligt forhold.

Ofte skal der ikke meget til for at få det bedre sammen. At tale ud på skift uden den andens afbrydelser er godt. At sige undskyld er godt. At fortælle helt konkret, hvad man ønsker, er godt. Kompromisser er gode.

Men det kan være helt utroligt svært at få sagt undskyld, at fortælle helt konkret, hvad man savner eller at have tålmodighed til at høre ordentligt efter og lade være med at afbryde, når den anden siger sin mening. Vejen til kvindens hjerte går især igennem at lytte til, hvad kvinden har at sige. Og at lytte uden at forvente at kunne forstå alt, hvad hun siger. Eller være enig i alt, hvad hun siger. Vigtigere er det bare at lytte og tage informationerne til sig.

Køb “Vejen til kvindens hjerte” som E-bog her