Bliv fri af 117 negative tanker

Fri af negative tanker

Bliv fri af 117 negative tanker? Er det en mulighed? Ja, måske! Hvis du som mange andre har en tendens til at bekymre dig alt for meget, så prøv følgende:

Prøv at lægge mærke til de ting, du gør, som umiddelbart gør dig fri af de negative tanker og det dårlige humør. 

‘Jamen, jeg har hele tiden tusind negative tanker. Jeg kan ikke skubbe den mørke sky væk’, siger du måske. Og det kan jo være tilfældet.

Hvad gør dig tanketom?

Men selv om du måske meget af tiden frygter det værste og tænker negativt om din situation. Er der så ting, du gør, som gør dig tanketom? Uden at du nødvendigvis bemærker det? Når du lægger vasketøj sammen, rydder op, er på arbejde, laver mad, går tur med hunden, er sammen med din hest, spiller et online-spil, maler vinduer på jeres sommerhus. Hvornår er du væsentlig mindre bekymret eller måske slet ikke? Hvor er dine ubekymrede øjeblikke? 

Bevidstheden kigger på bekymringen

Prøv at lægge mærke til de øjeblikke, hvor du er fri af 117 negative tanker. Prøv om du kan nyde, at du i få sekunder, måske minutter er mere fri af bekymringer. Prøv at holde fast i bevidstheden om, at det er muligt at have indre fred. Prøv at tage denne bevidsthed med, når du begynder at blive urolig igen. Lad din bevidsthed kigge på din tilbagevendende bekymring. Lad din bevidsthed være dit vidne. Et vidne der kigger med medfølelse på din uro. Måske er dette vidne mere den, du egentlig er. Hvem ved?

Den rolige beroliger den urolige

Opdagelsen af at du ikke ALTID er taget til fange af noget bekymret og angst, kan give en følelse af, at der er en vej ud. Du giver dig selv mulighed for at mærke og tænke, at du ikke kun er sådan en, der har angst og negative forventninger. Du kan også være ubekymret. Og du kan øve dig i at udvide denne følelse af at have fred indeni. Måske er det mere dig. Måske kan den rolige del berolige den mere urolige del, så du får mere fred.

Fred kan virkelig noget.

Inspireret af Nuets kraft

Dette blogindlæg, bliv fri af 117 negative tanker, er inspireret af, at jeg lige nu genlæser bestselleren ‘Nuets kraft’ af Eckhart Tolle. Bogen er her i 2022 blevet genudgivet på Gyldendal i en fin serie, hvor bl.a. også Herman Hesses ‘Siddharta’ og Don Miguel Ruiz ‘De fire leveregler indgår’. ‘Nuets kraft’ læste jeg første gang for måske 15 år siden, og bogen gav mig en stærk oplevelse af indre forandring. Hesse var en af mine helte, da jeg var i 20erne. Don Miguel Ruiz kender jeg ikke… men det bliver sikkert også godt 😉

Fri af negative tanker. Martin Østergaard genlæser Eckhart Tolle
Fri af negative tanker. Martin Østergaard genlæser Nuets kraft af Eckhart Tolle