Behageligt overfaldet af fortiden

Tirsdag 15. januar

Startede dagen med helt euforisk at styrte op klokken lidt i syv for at se, om der var faldet så meget sne, at jeg kunne komme ned at skovle og feje på fortovet. Jeg nyder mit ny job som vicevært. Parterapeut, forfatter og vicevært.

Måske er det lidt løgn, at jeg var euforisk, for rent faktisk lå jeg lidt og undersøgte, om jeg kunne falde i søvn igen der klokken kvart i syv. Det hastede jo ikke helt vildt. Men jeg kunne ikke sove mere.

Skønt med fysisk aktivitet for mig, der enten sidder ved skrivebordet og hamrer i tastaturet eller i sofaen to meter væk og taler med dem, der kommer. Godt med noget bevægelse, feje, feje, sne ud på cykelstien, sne ind mod facaden. Strø salt. Feje, feje, rundt om hjørnet forbi Røde Kors butikken hippe ungdoms-shop og hen til Ølbaren og tilbage igen ad Nørrebrogade.

Mødte to gamle kolleger fra min tid som journalist og redaktør på det hedengangne Månedsbladet PRESS. Jeg havde smidt dynejakken og stod i ternet skovmandskjorte og dampede. Dejligt at møde så mange kendte ansigter, når jeg bevæger mig rundt i området med kost, salt, skovl og maling. Forleden stod jeg og pletmalede i naboopgangen, og så kom en fyr forbi, jeg har boet i bofællesskab med, da jeg var ung journaliststuderende. Lige efter ham kom en tidligere fagforeningsformand, som jeg engang har interviewet og talt med flere gange. Og så kom min tidligere bofælles hustru, som tilbage i tiden med PRESS arbejdede som administrator på bladet. Dejligt at stå en søndag og pletmale i en opgang i ophøjet og afslappet ensomhed og blive behageligt overfaldet af fortiden.

I går var jeg forbi min forlægger og vise ham en bog, som jeg faldt over i Illum. Den var uden flapper på forside og bagside, og i stedet var der farve og tekst på indersiden af forside og bagside. Nu bliver det en smule bog-nørdet. Jeg synes, det ser frisk og lækkert ud med farver i stedet for flapper. Det kunne jeg godt tænke mig på min ny bog. Så jeg cyklede forbi hos min forlægger på Forlaget Indblik og sludrede med ham om det, og inden jeg var kommet hjem fra min fortsatte cykeltur rundt til forskellige gøremål, var der besked fra ham på sms om, at han havde talt med trykkeren, og at det godt kan lade sig gøre. Dejligt. Skønt at prøve noget nyt og anderledes.

 

 

Dette og de andre blog-indlæg i denne Lige nu har jeg det godt-kategori er skrevet i ren og skær begejstring for det at skrive dagbog om, hvordan man i en situation lige går og har det. Onsdag 10. april 2013 udkommer min bog Lige nu har jeg det godt. Bogen handler om en selvhjælpsbogsforfatter, der prøver at hjælpe sig selv af med sine negative tanker ved i et helt år at skrive dagbog for bedre at forstå sig selv og kunne gribe ud efter det lyse, lette og gode humør.