Hvorfor må man ikke have sex på første date?

Søde og dejlige desperadoer er der nok af i byen, på dating-sites, på jobbet og i omgangskredsen. De vil gerne forføre dig straks med de helt rigtige ord, chokoladedyppede jordbær og champagne. Også selv om de er gift eller har en kæreste.
 
Det sværeste er at finde en mand, der ikke har travlt, men overskud til at acceptere, at kvinden ikke sådan lige er til at hive med op i høet. Det sværeste er at finde en mand, der kan se ud over sit eget behov og se det menneske, han er sammen med.
 
Masser af mænd bliver irriterede over, at du ikke vil i seng med dem allerede, når I har datet et par gange. Det er ikke dit problem. Derimod bliver det dit problem, hvis du giver manden sex for hurtigt af frygt for at miste hans opmærksomhed. Når du dagen efter skriver en sms: ”Sikken dejlig aften og nat, skal vi ikke snart mødes igen?” svarer han: ”Ja, superdejligt, har extremos travlt i dag og i morgen, melder tilbage, når jeg har fundet min kalender”. Det kan også være, at han spejler din begejstring fuldstændig og vil mødes om en time. Så er du heldig, at interessen (indtil videre i hvert fald) er fuldkommen gensidig, og du behøver ikke læse videre… foreløbig.

Dybest set skal du ikke have sex på første date, for så har han fået, hvad han vil have. Men har du fået, hvad du ville?
 
Godt at vide om sex med en mand
·        Han har ikke sex med dig fordi du er fantastisk
·        Men fordi han savner sex
·        Han kan sagtens have sex uden at ville mere
·        Du hører fra ham, når han har lyst til mere sex
 
Du behøver ikke være afvisende, snerpet og mistænksom, bare fordi du oplever manden som en omkringvandrende stådreng. Tværtimod må du gerne være en dejlig, varm gudinde med et spændende og rigt liv, som han brænder af lyst til at blive en del af. Selvfølgelig vil du gerne se ham igen og lære ham bedre at kende, men du smider ikke alt, du har i hænderne, inklusiv tøjet, fordi han har lyst til at se dig lige nu. Heller ikke selv om du har lyst til både sex og til at ses.
 
Du har det fint. Du har masser af venner og savner ikke selskab, selv om du rent faktisk drømmer om at finde manden i dit liv og flytte sammen. Det haster bare ikke. Du har hverken tid til at ses med ham om halvanden time eller i morgen eller i overmorgen, men i næste uge har du tid. Du er noget helt særligt, som det kræver en smule tålmodighed og planlægning at få en aftale med.
 
Skal man spille spil?
Nogle kvinder bliver lidt provokeret af, at der i forbindelse med en forelskelse skal tænkes strategisk. At man ikke bare kan lade sig rive med af følelserne og være åben og ærlig med, hvad man tænker og føler. Og hoppe i kassen med manden, når han nu er vildt lækker. Her skal man bare huske på, at det ikke er en kvinde, man er i færd med at forelske sig i. Så vil det være mere ok med al den åbenhed. For kvinder reagerer relativt ærligt på åbenhed og siger deres mening.
 

Det gør mænd også nogle gange – men ofte ikke. Især ikke hvis vi gerne vil score. Så taler vi dig efter munden. Siger ”ja” til alt det, du tænker, mener og føler. ”Ja, sådan har jeg det også,” siger manden. Og han mener det. Og tror endda selv på det. I virkeligheden er han bare i gang med at gøre kvinden lykkelig, for han ved, at jo mere lykkelig og tryg, hun føler sig, jo hurtigere får han sex, og jo mere vild er hun i sengen.
 
Man kan ikke regne med, hvad en mand siger i de første par måneder, mens han er forelsket eller fascineret. I starten er manden som en fattigrøv ved et tá-selv-bord. Han guffer løs, fordi han ikke har fået mad i lang tid. Og signalerer at han kan betale. Først når han er propmæt, bliver han sig selv. Og kommer i tanke om, at han har glemt pengene derhjemme.
 
Pludselig er han ikke så lydhør over for kvindens tanker, følelser og idéer. Pludselig får han travlt med noget arbejde og er i nogle timer og dage mere optaget af at følge sit eget hoved. Kvindens kunst er at lade ham være og lade ham gå sine egne veje. Og først at servere ta-selv-bord, når han er lydhør over for at imødekomme hendes behov.
 
Kvindens usikkerhed i starten af forholdet kan få hende til utålmodigt at spørge manden: ”Hvad vil du egentlig med os to? Er det bare god sex og uforpligtende sjov?” Manden ved nu, at han har kvinden i sin hule hånd og behøver fra dette øjeblik ikke længere at anstrenge sig. Tværtimod kan han tillade sig at opføre sig underligt og være svær at få kontakt med. Kvinden burde vide bedre. Hun skærper ikke hans interesse ved at presse på, men derimod ved at lade ham hænge lidt til tørre i uvished om, hvor vidt han er strengt nødvendig i hendes i forvejen skønne liv.
 
Den rigtige mand har ikke travlt med sex
  • Hvis han for alvor er interesseret, kan han undvære sex den første måned
  • Hvis han er noget for dig, kan du mærke en indre ro
  • Men derfor kan du da godt være vildt urolig alligevel
  • Det tager tid og kræfter at finde en mand, der passer til dig
  • Det er okay at kysse en del søde frøer
  • Fortvivl ikke over, at de ikke forvandler sig, men bare er søde frøer
  • Du skal kun finde én prins!
 
Martin Østergaard er født i 1962 og far til tre. Han er uddannet journalist og praktiserende psykoterapeut med speciale i parterapi, familieterapi og coaching. Han har praksis i København, brevkasse på www.martinøstergaard.dk og er en flittig foredragsholder med f.eks. foredraget ”Den lille forskel”. Han har udgivet syv bøger om samliv, forældre og børn. Blandt andre bestselleren ”Vejen til mandens hjerte”.
 
Denne artikel har været bragt i NETTOs blad KIWI (Nu LIME)
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on Reddit

Kommentarer

Hvorfor må man ikke have sex på første date? — 2 kommentarer

    • Jeps, mange mænd mister interessen, når de har haft sex med en kvinde. Måske fordi det bare var sex, han ville have. Måske fordi han mistede interessen allerede inden sex, men lige syntes, at han ville have et hak i skæftet også. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *