Hvordan får jeg manden i mit liv?

Hvis du er på udkig efter en kæreste, så husk at manden elsker rollen som jæger. Lad endelig ham nedlægge dig.
 Storvildtjægeren synes ikke, det er sjovt med en safari, hvor hunløven springer ind i Landroveren og æder ham. Hvis jeres forhold starter med, at du alt for aktivt jager ham, øges risikoen for, at resten af jeres forhold kommer til at handle om, at du er vild med ham, og at han aldrig for alvor er sikker på, hvad han vil med dig.
 I 9 ud af 10 tilfælde er det kvinden, der afgør, om et forhold skal indledes eller ej. Så tag det nu roligt. Evnen til at vente er den kvindelige jægeres mest præcise og gennemborende skud i riflen. 
 Det kan da godt være, at du nemmere får bid, når du tager initiativet. Og at han er en moderne mand, der siger, at han elsker stærke kvinder med masser af modspil. Men det er kun i starten.
 
Hvis du vil være sikker på, at han er vild med dig
 • Vis ham med dit smil og dit blik, at han gerne må komme nærmere
 • Men lad ham komme til dig
 • Hvis du absolut MÅ springe på ham, så tilgiv dig selv
 
Mange kvinder føler sig helt forkerte, når de får at vide, at de ikke må forføre en mand. ”Det har jeg altid gjort med succes, og der sker jo ikke et klap, hvis man bare sidder og venter.” Og det kan der jo være noget om.
 Men mange kvinder ender med at savne, at manden tager initiativ: ”Jeg er meget usikker på, om han er lige så vild med mig.” Mange har lyst til at konfrontere manden og sige: ”Er du seriøs eller hvad?”
 Min anbefaling er at lade være. Er han interesseret og mand nok, kan han slet ikke lade være med at komme af sig selv og sige det, der skal siges.
 ”Jamen, han er meget genert, og måske tror han ikke, at jeg er interesseret,” siger kvinden.
 ”Ja, men han er jo ikke nogen dreng, der skal holdes i hånden. Og han tænder på, at han må arbejde lidt på sagen,” er mit svar. Det mest motiverende for en mand er hans angst for, at en anden mand skal tage hans hjertes udkårne. Så den bedste måde at holde en mand varm på er ikke ved kun at være ærlig omkring ens positive følelser, men også at vise, at kvindens liv fortsætter ubesværet uden ham.
 
4 trin på vejen til manden i dit liv
 
 1. Start med dig selv – er du klar?
Mange kvinder venter med at involvere sig i en mand, til de er fri af fortiden. Men man bliver aldrig rigtig fri af fortiden. Ligegyldigt hvor længe du venter, og hvor meget du arbejder med dig selv, vil du altid i et varmt kærlighedsforhold blive konfronteret med din fortids spøgelser, din sårbarhed, din angst for at miste, din frygt for at blive brugt og kasseret og din ulyst til at blive domineret. Og du vil begå de samme fejl.  
 
2. Hvem er han?
Jo mere parat du er til at elske, jo mere åben vil du være over for at falde for en mand, du ikke havde regnet med at tænde på. Jo bedre du kender dig selv, jo mere nysgerrig, klartseende og parat til overraskelse vil du være. Jo mere sikker du er på dig selv, jo mindre vil du støtte dig til en bestemt forestilling om, hvilken mand du ønsker.

 

3. Sådan finder du ham
Se på alle mænd som gaver i dit liv. Også dem du ikke skal være kæreste med. Betragt enhver mand som en, der har noget at give dig. Tag imod og bliv mere mild og tilgængelig. Mænd elsker at gøre dig glad. Hvorfor ikke tage imod gaven?

4. Sådan scorer du ham
Vær imødekommende og tilbageholdende på samme tid. Selv om jeg ikke anbefaler sex ved første møde, så ødelægger du ikke forholdet til manden i dit liv, fordi I på første date tungekysser, så det smælder ned i sokkerne. Hvis du pludselig opdager, du tager for meget initiativ, så læn dig bagover, smil til ham og se, hvad der sker. Du vinder hans hjerte ved at lade ham mærke, at han skal arbejde på at vinde dit.


Sådan holder du på manden i dit liv
 • Fortæl ham at han er fantastisk, og han vil udvikle sig forholdet igennem.
 • Sørg for mindst tre nære veninder til at tale med om alt det, du ikke forstår.
 • Acceptér at han ikke kan tilfredsstille mere end 25% af dine behov, selv om det var 125%, mens I var forelskede.
 • Forvent at han behandler dig ordentligt.
 • Handler han igen og igen imod dine rimelige ønsker, så søg hjælp hos en person, der ved, hvordan man trænger igennem en mands lukkethed.
 • Få hjælp til at undersøge, hvor du på en række områder har for lave eller for høje forventninger til en mand.
 • Tal til ham som til en uskyldig, når du er ked af det eller vred. Han har ikke såret dig med vilje, og hvis han har, får du ham ikke til at indrømme det ved at dømme ham.
 • Sørg for at få ham med på en weekendtur til London, Paris, Rom eller Skallerup Klit i stedet for at tale for ofte med ham om jeres problemer.
 • Sørg for at få sagt det, du har svært ved at sige til ham. Forvent ikke et svar, men forvent at han strækker sig langt for at imødekomme dine behov.
Martin Østergaard er født i 1962 og far til tre. Han er uddannet journalist og praktiserende psykoterapeut med speciale i parterapi, familieterapi og coaching. Han har praksis i København, brevkasse på www.martinøstergaard.dk og er en flittig foredragsholder med f.eks. foredraget ”Den lille forskel”. Han har udgivet syv bøger om samliv, forældre og børn. Blandt andre bestselleren ”Vejen til mandens hjerte”.

 

 
Denne artikel har været bragt i NETTOs blad KIWI (Nu LIME)
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on Reddit

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *