Brug tarvelige tricks

Jeg ville være nødt til at lukke min rådgivning og finde på noget andet at lave, hvis kvinder var bare lidt bedre trænet i tarvelige tricks. 
 
Lad os tage et eksempel. En kvinde har kendt en dejlig mand i fem måneder. Han startede med at gøre voldsom kur. Han ringede mindst tre gange om dagen for at høre, hvordan hun havde det. ”Tak for i går. Jeg savner dig. Jeg er vild med dig. Du tænder mig. Jeg har aldrig følt mig så forbundet med nogen som dig”. Alt hvad han sagde, var sandt.
 
Men nu er det blevet hverdag. Han er mæt af masser af sex, hygge, samvær og samtale. Og nu begynder han at gøre flere af de ting, han gjorde, før han mødte hende. Nogle gange kan der gå et par dage, før han ringer til hende. I mellemtiden sidder hun og brænder for at få bare et lille livstegn. ”Hvad skal jeg gøre?”, spørger hun. ”Skal jeg konfrontere ham? Og hvad med vores planer om at flytte sammen?”
 
Nej, nej og atter nej. Drop alt hvad der står i selvhjælpsbøgerne om, at man skal sætte ord på følelserne. Det bliver misforstået i 9 ud af 10 tilfælde. Man kan også sige, at har du prøvet én gang at tale med ham om det, og det ikke rigtig har rykket siden, så lad være med at sige det igen.
 
Når en mand ”glemmer” kvinden, betyder det ikke nødvendigvis, at han er uinteresseret. Det betyder bare, at han ikke har brug for at modtage noget. Først når han savner kvindens kærlighed, giver han lyd fra sig.

Det er vigtig for kvinden at vide, at sådan fungerer flertallet af mænd. Vi er ikke som kvinder, der er gode til at huske at sige: ”Tak for i går, det er altid dejligt at være sammen med dig, jeg glæder mig til næste gang, og hvornår skal det for øvrigt være?”
 
Fidusen for kvinden er at holde sig varm i mellemtiden. At flytte fokus væk fra manden. At tale med gode veninder og suge næring fra venner, arbejde, børn, fritidsinteresser. Alt hvad der giver energi.
 
I starten kan manden tilfredsstille kvindens behov 120%. Men til daglig i et fast forhold vil ydeevnen dale til måske 30%. Signalerer man på en eller anden måde, at det ikke er godt nok, dropper hans ydeevne yderligere. Den kloge kvinde finder ud af, at en mand i hendes liv er uundværlig, men at han kun er én af mange kilder til hendes fulde tilfredsstillelse og følelse af at være i live. Den kloge kvinde kan også være hende, der vælger manden fra, fordi hun har et ønske om og en fornemmelse af, at hun kan få mere af en anden mand.
 
"Hvorfor må man ikke sige, at man er utilfreds? Hvorfor alle de spil? Hvorfor kan man ikke bare melde åbent ud?” spørger nogle kvinder. Svaret er, at det kan man da også. Der er bare stor risiko for, at selv forsigtig frustration bliver opfattet som kritik. At han ikke er god nok, som han er. Vi mænd opfatter ikke en kvindes sårede følelser som et debatoplæg, der skal føre til større afklaring og nærhed. En kvinde vil oftere forstå hensigten, hvis hun bliver kritiseret af en veninde. Men ikke en mand. Han vil bare føle sig forkert og blive tavs eller sur.
 
Så husk at holde dig varm. Mød ham med et smil og sig: ”Det er dejligt at tale med dig. Du er så sød.” Han vil sikkert måbe, men hans glæde vil hurtigt overskygge hans undren. Og i stedet vil han blive en anelse bekymret for, om andre mænd også kan se, hvor dejlig, varm og glad en kvinde, du er. Og så vil hans ydeevne stige igen. Han vil blive meget mere opmærksom og skynde sig hjem fra arbejde for at få mere dejlig kontakt.
 
Og hvis en mand ikke reagerer positivt på, at kvinden holder lidt afstand og plejer sit eget liv, så kan man jo altid kick-starte ham ved at arrangere et møde med en mand, som meget godt kan lide en og sørge for at fortælle kæresten om det. Eller tage en fredagsøl med en veninde ude i byen. Så vågner manden op og siger – eller rettere tænker: "Det plejer du da ikke".
 
I kærlighed skal man ikke kun være trofast, ordentlig og redelig for at få, hvad man har behov for. Der skal også trænes i tarvelige tricks, hvis hjerte skal forblive varmt. Man behøver ikke engang at bruge de tarvelige tricks. Men de er rare at have i baghånden.   
 

Martin Østergaard er født i 1962 og far til tre. Han er uddannet journalist og praktiserende psykoterapeut med speciale i parterapi, familieterapi og coaching. Han har praksis i København, brevkasse på www.martinøstergaard.dk og er en flittig foredragsholder med f.eks. foredraget ”Den lille forskel”. Han har udgivet syv bøger om samliv, forældre og børn. Blandt andre bestselleren ”Vejen til mandens hjerte”.

 
Denne klumme er trykt første gang i 2005 i månedsmagasinet SKØN og redigeret let i 2010
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestShare on LinkedInShare on Reddit

Kommentarer

Brug tarvelige tricks — 2 kommentarer

 1. Hej Martin
  Jeg og en fyr fra arbejdet har gået og flirtet lidt med hinanden siden jeg startede i marts. For 3 uger siden begyndte vi at ses uden for arbejdet, og de første 2 uger sov eller var vi sammen næsten hver dag. Sidst vi var sammen var for en halvanden uge siden og efter det gik der cirka 4 dage før vi snakkede sammen igen.. efter vi snakkede virkede alt fint. I onsdags snakkede vi om at være sammen, men vi droppede det da klokken var mange og han skulle tidligt op dagen efter, og det samme skete torsdag.
  Så vi aftalte at vi skulle snakkes fredag om at være sammen efter han var kommet hjem fra konfirmation, så jeg skrev til ham at han skulle ringe.Han ringede aldrig(det er ikke første gang han ikke ringer, men før har han skrevet en besked dagen efter om,at han er ked af han ikke fik ringet og at han elsker mig). Han ringede heller ikke i går, så inden jeg skulle på arbejde klokken 15 ringede og han svarede ikke. Han har så meget sødt til mig og en ting jeg ikke kan få ud af hovedet er: ”Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre mere for at bevise at jeg ikke skrider fra dig”.
  Ved ikke hvordan jeg skal tolke alt dette.
  Mvh Forvirretx10

 2. Hej

  Jeg besvarer ikke spørgsmål her i bloggen. Du er velkommen til at registrere dig som bruger af min brevkasse her på websitet og copy-paste din tekst over i et indlæg i brevkassen. Rigtig mange brugere hjælper hinanden med svar og input og dialog omkring de enkelte problemstillinger.
  Har du specifikt brug for min hjælp, kan du købe såkaldt mail-rådgivning via dette link http://martinoestergaard.dk/shop/elektronisk_raadgivning/mail-radgivning/

  Med venlig hilsen Martin Østergaard

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *